Εύκολη   Μερίδες : 2   18.31-21.00  

Ο ουρανίσκος και το έτερον ήμισι, θα το λατρέψουν!

Υλικά:

400 γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μπουκίτσες

30 γρ. βούτυρο

2 κ.γ. κάρυ

2 κ.γ. καρύδα τριμμένη

½ ποτήρι γάλα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 καρότα κομμένα τετραγωνάκια

2 πατάτες κομμένες τετραγωνάκια

½ πιπεριά κομμένη τετραγωνάκια

50 γρ. αρακά

Χυμό από ½ λεμόνι

1 κύβο knor κότας

Οδηγίες:

Βάζουμε την καρύδα μαζί με το γάλα σε ένα μπολ και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες και την πιπεριά και ανακατεύουμε. Μόλις τσιγαριστούν ρίχνουμε το κάρυ μαζί με το μείγμα με το γάλα και την καρύδα. Μόλις ξεκινήσει να βράζει ρίχνουμε μέσα τις μπουκίτσες από το κοτόπουλο, τον αρακά και τον κύβο knor. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά για 30 λεπτά. Αν δούμε ότι στεγνώνει πολύ προσθέτουμε λίγο νερό. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε με ρύζι basmati στον ατμό.

empty alt

Βελουτέ από κολοκυθάκια

Τηγανιτά, βραστά... τώρα και σούπα βελουτέ.
empty alt

Πάστα φλώρα με αμύγδαλα

Αλλη μια παραλλαγή του αγαπημένου ιταλικού γλυκού μπορεί να γίνει το επιδόρπιο ενός γεύματος ή απλώς να συνοδεύσει τον καφέ σας.
empty alt

Αλμυροί λουκουμάδες

Λαχταριστοί αλμυροί λουκουμάδες με ελιές και λιαστή ντομάτα.
empty alt

Φρέσκα ζυμαρικά με σάλτσα ροζ από τοματίνια και γαρίδες

Τα αγαπημένα ζυμαρικά σε ωραίο γευστικό και χρωματικό συνδυασμό.
empty alt

Τσιπούρα σε κρούστα από αλάτι

Τσιπούρα ψημένη μέσα στο αλάτι, απλό αλλά κυρίως εντυπωσιακό!
empty alt

Μους τυριού με ψητό κυδώνι

Μια... αγκαλιά υλικά ενώνονται για μια πανδαισία γεύσεων.
empty alt

Κενέλ από ρεβίθια με σάλτσα γιαούρτι και ταχίνι

Φανταστικά κενέλ από ρεβίθια για τους πιο απαιτητικούς φίλους της γαστρονομίας.
empty alt

Tagliolini rosa antico

Μεθυστική γεύση σε ένα χρωματιστό πιάτο ζυμαρικών.
Back To Top