Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Σε αυτά τα λαζάνια κανείς δεν μπορεί ν΄αντισταθεί και φυσικά γίνονται εύκολα και... εξαφανίζονται εξίσου εύκολα.

Υλικά

½ κιλό Λαζάνια

500 γρ. μπολονέζ

200 γρ. ζωμό μοσχάρι

1 λίτρο μπεσαμέλ

200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

<strong>Για τη μπεσαμέλ</strong>

100 γρ. αλεύρι

100 γρ. βούτυρο

1 λίτρο κρέμα γάλακτος

1 λίτρο γάλα

1 κρόκο αυγού

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Οδηγίες

Μπεσαμέλ

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα και σε μία άλλη λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το αλεύρι. Μόλις αρχίσει να αποκτά χρυσό χρώμα, ρίχνουμε όλο το γάλα (να βράζει). Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα, τον κρόκο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

Βράζουμε τα λαζάνια, τα περνάμε σε νερό παγωμένο και τα βάζουμε σε μία πετσέτα να στραγγίξουν. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ με τη μπολονέζ και κάνουμε μία λεπτή στρώση από τη σάλτσα μας στο ταψί. Τοποθετούμε από πάνω τα λαζάνια, ύστερα τη σάλτσα και τέλος το τυρί παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε 4 φορές ώστε να τελειώσουμε με τη στρώση παρμεζάνας. Ψήνουμε στο φούρνο στους 160° - 170° για 45 λεπτά και είναι έτοιμα.

empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Φακές με ρύζι

Το αγαπημένο μας φακόρυζο δεν είναι μόνο γευστικότατο αλλά και εξαιρετική πηγή σιδήρου και θρεπτικών συστατικών.
empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
empty alt

Σούπα βελουτέ από κουνουπίδι

Γευστική και πρωτότυπη λύση για το κουνουπίδι που θα σας δώσει ένα διαφορετικό πιάτο.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Καρμπονάρα από θαλασσινά

Οι πιο φίνες γεύσεις από τη θάλασσα σε ένα πιάτο.
empty alt

Semifredo καφέ

Ενα λεπτό και τραγανό επιδόρπιο (semifredo στα ιταλικά σημαίνει μισοπαγωμένο) εύκολο στην προετοιμασία του.
empty alt

Ροζ κους κους με μπρόκολο

Πανεύκολη συνταγή με κους κους που γίνεται ροζ!
Back To Top