Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Σε αυτά τα λαζάνια κανείς δεν μπορεί ν΄αντισταθεί και φυσικά γίνονται εύκολα και... εξαφανίζονται εξίσου εύκολα.

Υλικά

½ κιλό Λαζάνια

500 γρ. μπολονέζ

200 γρ. ζωμό μοσχάρι

1 λίτρο μπεσαμέλ

200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

<strong>Για τη μπεσαμέλ</strong>

100 γρ. αλεύρι

100 γρ. βούτυρο

1 λίτρο κρέμα γάλακτος

1 λίτρο γάλα

1 κρόκο αυγού

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Οδηγίες

Μπεσαμέλ

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα και σε μία άλλη λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το αλεύρι. Μόλις αρχίσει να αποκτά χρυσό χρώμα, ρίχνουμε όλο το γάλα (να βράζει). Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα, τον κρόκο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

Βράζουμε τα λαζάνια, τα περνάμε σε νερό παγωμένο και τα βάζουμε σε μία πετσέτα να στραγγίξουν. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ με τη μπολονέζ και κάνουμε μία λεπτή στρώση από τη σάλτσα μας στο ταψί. Τοποθετούμε από πάνω τα λαζάνια, ύστερα τη σάλτσα και τέλος το τυρί παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε 4 φορές ώστε να τελειώσουμε με τη στρώση παρμεζάνας. Ψήνουμε στο φούρνο στους 160° - 170° για 45 λεπτά και είναι έτοιμα.

empty alt

Φιλέτο ψάρι με μέλι και αρωματικά

Μια διαφορετική πρόταση που θα ικανοποιήσει και τους πιο φανατικούς του είδους.
empty alt

Ρυζόγαλο

Αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Ρύζι jasmin με ψάρι γκρατινέ και σπαράγγια

Ένας απλά υπέροχος συνδυασμός με ψάρι, ρύζι και αρωματικά βότανα. 
empty alt

Μικρές πίτσες με λουκάνικα και πατάτα

Απερίγραπτα τραγανά πιτσάκια με μοτσαρέλα και πατάτα. Μπορείτε αν θέλετε να δοκιμάσετε συνδυασμό και άλλων υλικών της αρεσκείας σας.
empty alt

Burger από φακές

Ξεφύγετε από τα κλασικά μπέργκερ και δοκιμάστε τα μπέργκερ από φακές, είναι σούπερ!
empty alt

Καλαμάρι γεμιστό με καρότο και σάλτσα από αρακά

Απογειώστε τη γεύση ανακατεύοντας υλικά όλων των λογιών.
empty alt

Κρεμ μπρουλέ

Το δημοφιλές γλυκό που πάντα εντυπωσιάζει
empty alt

Crostata με μαρμελάδα

Το παραδοσιακό επιδόρπιο της Ιταλίας με την αφράτη βουτυρένια βάση προσφέρει πολλούς συνδυασμούς παρουσίασης.
Back To Top