Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Σε αυτά τα λαζάνια κανείς δεν μπορεί ν΄αντισταθεί και φυσικά γίνονται εύκολα και... εξαφανίζονται εξίσου εύκολα.

Υλικά

½ κιλό Λαζάνια

500 γρ. μπολονέζ

200 γρ. ζωμό μοσχάρι

1 λίτρο μπεσαμέλ

200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

<strong>Για τη μπεσαμέλ</strong>

100 γρ. αλεύρι

100 γρ. βούτυρο

1 λίτρο κρέμα γάλακτος

1 λίτρο γάλα

1 κρόκο αυγού

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Οδηγίες

Μπεσαμέλ

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα και σε μία άλλη λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το αλεύρι. Μόλις αρχίσει να αποκτά χρυσό χρώμα, ρίχνουμε όλο το γάλα (να βράζει). Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα, τον κρόκο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

Βράζουμε τα λαζάνια, τα περνάμε σε νερό παγωμένο και τα βάζουμε σε μία πετσέτα να στραγγίξουν. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ με τη μπολονέζ και κάνουμε μία λεπτή στρώση από τη σάλτσα μας στο ταψί. Τοποθετούμε από πάνω τα λαζάνια, ύστερα τη σάλτσα και τέλος το τυρί παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε 4 φορές ώστε να τελειώσουμε με τη στρώση παρμεζάνας. Ψήνουμε στο φούρνο στους 160° - 170° για 45 λεπτά και είναι έτοιμα.

empty alt

Brownie με μαύρα φασόλια και σοκολάτα

Κι όμως τα μαύρα φασόλια τρώγονται και αλλιώς.
empty alt

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά
empty alt

Αμάρανθος και κινόα με ξηρούς καρπούς και λαχανικά

Ένα πιάτο με υψηλή θρεπτική αξία.
empty alt

Καναπεδάκια με αχλάδι και γκοργκονζόλα

Να πως τα αχλάδια παίρνουν την θέση του ορεκτικού στο τραπέζι σας.
empty alt

Γαλοπούλα με πορτοκάλι

Αν σας αρέσει το άρωμα πορτοκαλιού στα φαγητά σας, ο συνδυασμός του με τη γαλοπούλα θα σας ενθουσιάσει. 
empty alt

Κρέμα από φρούτα με μέλι

Τονωτικό και συγχρόνως ερωτικά θρεπτικό!
empty alt

Μπουκίτσες με κοτόπουλο και κάρυ

Ο ουρανίσκος και το έτερον ήμισι, θα το λατρέψουν!
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.

Back To Top