Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Σε αυτά τα λαζάνια κανείς δεν μπορεί ν΄αντισταθεί και φυσικά γίνονται εύκολα και... εξαφανίζονται εξίσου εύκολα.

Υλικά

½ κιλό Λαζάνια

500 γρ. μπολονέζ

200 γρ. ζωμό μοσχάρι

1 λίτρο μπεσαμέλ

200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

<strong>Για τη μπεσαμέλ</strong>

100 γρ. αλεύρι

100 γρ. βούτυρο

1 λίτρο κρέμα γάλακτος

1 λίτρο γάλα

1 κρόκο αυγού

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Οδηγίες

Μπεσαμέλ

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα και σε μία άλλη λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το αλεύρι. Μόλις αρχίσει να αποκτά χρυσό χρώμα, ρίχνουμε όλο το γάλα (να βράζει). Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα, τον κρόκο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

Βράζουμε τα λαζάνια, τα περνάμε σε νερό παγωμένο και τα βάζουμε σε μία πετσέτα να στραγγίξουν. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ με τη μπολονέζ και κάνουμε μία λεπτή στρώση από τη σάλτσα μας στο ταψί. Τοποθετούμε από πάνω τα λαζάνια, ύστερα τη σάλτσα και τέλος το τυρί παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε 4 φορές ώστε να τελειώσουμε με τη στρώση παρμεζάνας. Ψήνουμε στο φούρνο στους 160° - 170° για 45 λεπτά και είναι έτοιμα.

empty alt

Σάλτσα κέτσαπ

Καιρός να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κέτσαπ!
empty alt

Πίτσα μαργαρίτα

Η πιο διάσημη πίτσα με τα πιο απλά υλικά και τους αναρίθμητους θαυμαστές.
empty alt

Orecchiette con cime di rape (με μπρόκολο)

Τα λαχανικά με το ψάρι δίνουν την σπιρτάδα σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Πολπέτες

Είναι οι "προχωρημένες" τηγανητές πατάτες που κανέναν δεν αφήνουν ασυγκίνητο.
empty alt

Σουφλέ με τόνο και μπρόκολο

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι με αυτό το λαχανικό θα υποκύψουν σε αυτή την γεύση.
empty alt

Μύδια με αμύγδαλα

Το πιάτο που συνδυάζει θαλασσινά και ξηρούς καρπούς.
empty alt

Γαρίδες με σκόρδο

Το δημοφιλές θαλασσινό στην πιο απλή αλλά γευστική εκδοχή του.
empty alt

Ταρτάρ από ντομάτα και αβοκάντο

Ρίξτε στο μπολ όλα τα υλικά και αφήστε να σας παρασύρουν στην αμαρτία της γεύσης τους. 
Back To Top