Μέτρια   Μερίδες : 10   15.01-18.30  

Τραγανό απ’έξω και υγρό από μέσα. Εύκολο και οικονομικό γλυκό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Υλικά:

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια

5 αυγά

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

¼ φλιτζανιού κακάο κοσκινισμένο

1 φλιτζάνι αλεύρι φαρίνα κοσκινισμένο

200 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Οδηγίες:

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε μέσα το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε ύστερα το μείγμα με το αλεύρι και το κακάο ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια, και ανακατεύουμε απαλά.  Σε ένα ταψί με λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς . Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε κομμάτια.

empty alt

Carpaccio κρέατος

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.
empty alt

Σούπα ρεβίθια

Σούπα ρεβίθια, διαχρονική και πεντανόστιμη.
empty alt

Κοτόπιτα

Ενα ωραίο και γευστικό πιάτο για όλες τις ώρες.
empty alt

Μους με σοκολάτα από στέβια

Αντί για ζάχαρη, βάλτε στη μους σοκολάτα στέβια.
empty alt

Ντρέσινγκ με γιαούρτι

Ένα υπέροχο και εξαιρετικά δροσερό ντρέσινγκ γιαουρτιού ιδανικό να συνοδεύσετε σαλάτες ή ψάρι στον ατμό.
empty alt

Κρέπες με κρέμα από αχλάδι, κανέλα και πορτοκάλι

Ανοίξτε το μάτι της κουζίνας και ρίξτε στο τηγάνι τα υλικά για την κρέπα.
empty alt

Κανελόνια πασχαλινά

Μία εύκολη συνταγή για γεμιστά κανελόνια. Φτιάξτε το για πρώτο ή και για κυρίως πιάτο.
empty alt

Σπαγγέτι με αχινούς

Τα εκλεκτά όστρακα μπορούν να απογειώσουν ένα κλασικό σπαγγέτι.
Back To Top