Μέτρια   Μερίδες : 10   15.01-18.30  

Τραγανό απ’έξω και υγρό από μέσα. Εύκολο και οικονομικό γλυκό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Υλικά:

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια

5 αυγά

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

¼ φλιτζανιού κακάο κοσκινισμένο

1 φλιτζάνι αλεύρι φαρίνα κοσκινισμένο

200 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Οδηγίες:

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε μέσα το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε ύστερα το μείγμα με το αλεύρι και το κακάο ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια, και ανακατεύουμε απαλά.  Σε ένα ταψί με λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς . Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε κομμάτια.

empty alt

Πίτα με ταχίνι

Ενα πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό σας ή να γίνει ορεκτικό.
empty alt

Τραγανές γαρίδες

Ίσως ο πιο απολαυστικός μεζές για να συνοδεύσετε το κρασί ή τη μπύρα σας.
empty alt

Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι. Απολαυστική και χορταστική σούπα μανιταριών.
empty alt

Chicken pie

Κλείστε το νοστιμότατο κοτόπουλο μέσα σε δυο φύλλα κουρού.
empty alt

Χοιρινό με ντομάτες και λουκάνικα

Γευστική πανδαισία με λεπτές ισορροπίες.
empty alt

Σολομός με αμύγδαλα, ντοματίνια και μέντα

Η πιο απίθανη παρέα για έναν σολομό: αμύγδαλα, μέντα, τοματίνια και σχοινόπρασο.
empty alt

Κρεμμυδοκροκέτες

Ένας πεντανόστιμος μεζές για όλες τις ώρες, κάντε παραλλαγές προσθέτοντας τυρί τριμμένο στη γέμιση ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας. 
empty alt

Σαλιγκάρια a la vigneronne

Οσοι τα αγαπούν είναι φανατικοί και αυτή η εκδοχή σίγουρα θα τους εκπλήξει.
Back To Top