Μέτρια   Μερίδες : 6   18.31-21.00  

Βάλτε τις φράουλες στο γιαούρτι ή το... αντίστροφο. 

Υλικά:

Για τη βάση φράουλα

150 γρ. φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια

Χυμό από 1 λεμόνι

2 φύλλα ζελατίνα μουσκεμένα σε κρύο νερό

20 γρ. στέβια σε υγρή μορφή

Για τη βάση γιαούρτι

150 γρ. γιαούρτι πλήρες

70 γρ. φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια

2 κ.σ. νερό

20 γρ. υγρή στέβια

2 φύλλα ζελατίνης μουσκεμένα σε κρύο νερό

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε τις φράουλες μαζί με τη στέβια και το χυμό λεμόνι και μόλις λιώσουν οι φράουλες προσθέτουμε τις ζελατίνες αφού τις έχουμε σουρώσει. Αφήνουμε το μείγμα να λιώσει και το βάζουμε στη φόρμα για την πουτίνγκα (βγαίνει μέχρι τη μέση). Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις φράουλες με το γιαούρτι και τη στέβια. Ζεσταίνουμε το νερό και λιώνουμε μέσα τις ζελατίνες και το προσθέτουμε όλο μαζί το μείγμα στο μπολ με το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε από τη ψυγείο τη φόρμα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με το γιαούρτι. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες.

empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με ακτινίδια και πορτοκάλια

Μια αναπάντεχη συνάντηση με happy end. 
empty alt

Ριζότο με λεμόνι και θυμάρι

Η έντονη γεύση του λεμονιού ισορροπεί αρμονικά με τα υλικά που «δένουν» το ρυζότο. 
empty alt

Pesto alla Siciliana

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μπρουσκέτες, σάντουιτς, βάση για πίτσα και σε σαλάτες.
empty alt

Φοκάτσια jenovese

Το γενοβέζικο ψωμί που έχει βρει την θέση του στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Κρύα σούπα με αμύγδαλο

Υπέροχη σούπα από αμύγδαλα για ένα διαφορετικό ορεκτικό.
empty alt

Fusilli με λουκάνικο

Ένα πιάτο με πλούσια γεύση και πραγματική νοστιμιά.
empty alt

Μανιτάρια πλευρώτους παναρισμένα

Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών.
empty alt

Μαρμελάδα μανταρίνι

Ασυνήθιστη και με υπέροχο άρωμα μανταρινιού. 
Back To Top