Μέτρια   Μερίδες : 6   18.31-21.00  

Βάλτε τις φράουλες στο γιαούρτι ή το... αντίστροφο. 

Υλικά:

Για τη βάση φράουλα

150 γρ. φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια

Χυμό από 1 λεμόνι

2 φύλλα ζελατίνα μουσκεμένα σε κρύο νερό

20 γρ. στέβια σε υγρή μορφή

Για τη βάση γιαούρτι

150 γρ. γιαούρτι πλήρες

70 γρ. φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια

2 κ.σ. νερό

20 γρ. υγρή στέβια

2 φύλλα ζελατίνης μουσκεμένα σε κρύο νερό

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε τις φράουλες μαζί με τη στέβια και το χυμό λεμόνι και μόλις λιώσουν οι φράουλες προσθέτουμε τις ζελατίνες αφού τις έχουμε σουρώσει. Αφήνουμε το μείγμα να λιώσει και το βάζουμε στη φόρμα για την πουτίνγκα (βγαίνει μέχρι τη μέση). Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις φράουλες με το γιαούρτι και τη στέβια. Ζεσταίνουμε το νερό και λιώνουμε μέσα τις ζελατίνες και το προσθέτουμε όλο μαζί το μείγμα στο μπολ με το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε από τη ψυγείο τη φόρμα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με το γιαούρτι. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες.

empty alt

Κριτσίνια με τυρί

Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ιδανικό και πεντανόστιμο σνακ για το σχολείο.
empty alt

Τραγανές γαρίδες

Ίσως ο πιο απολαυστικός μεζές για να συνοδεύσετε το κρασί ή τη μπύρα σας.
empty alt

Ντρέσινγκ με γιαούρτι

Ένα υπέροχο και εξαιρετικά δροσερό ντρέσινγκ γιαουρτιού ιδανικό να συνοδεύσετε σαλάτες ή ψάρι στον ατμό.
empty alt

Μαγιονέζα από αβοκάντο

Πολύ νόστιμη μαγιονέζα. Απολαύστε την χωρίς τύψεις!
empty alt

Αυγό σοκολατένιο

Σοκολατένιο πασχαλινό αυγό! Όλοι τρελαίνονται, γι'αυτό προσπαθήστε να το φτιάξετε στο σπίτι!
empty alt

Πύργος από φέτες ψωμί με γαύρο και σάλτσα από ντομάτα

Ο ταπεινός γαύρος σε μια βασιλική εκδοχή.
empty alt

Ριζότο με λεμόνι και θυμάρι

Η έντονη γεύση του λεμονιού ισορροπεί αρμονικά με τα υλικά που «δένουν» το ρυζότο. 
empty alt

Πέρκα φιλέτο στο φούρνο με πατάτες

Η πέρκα βρήκε το νόημά της δίπλα σε πατάτες, ελίες και την κάπαρη.
Back To Top