Μέτρια   Μερίδες : 6   18.31-21.00  

Βάλτε τις φράουλες στο γιαούρτι ή το... αντίστροφο. 

Υλικά:

Για τη βάση φράουλα

150 γρ. φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια

Χυμό από 1 λεμόνι

2 φύλλα ζελατίνα μουσκεμένα σε κρύο νερό

20 γρ. στέβια σε υγρή μορφή

Για τη βάση γιαούρτι

150 γρ. γιαούρτι πλήρες

70 γρ. φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια

2 κ.σ. νερό

20 γρ. υγρή στέβια

2 φύλλα ζελατίνης μουσκεμένα σε κρύο νερό

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε τις φράουλες μαζί με τη στέβια και το χυμό λεμόνι και μόλις λιώσουν οι φράουλες προσθέτουμε τις ζελατίνες αφού τις έχουμε σουρώσει. Αφήνουμε το μείγμα να λιώσει και το βάζουμε στη φόρμα για την πουτίνγκα (βγαίνει μέχρι τη μέση). Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις φράουλες με το γιαούρτι και τη στέβια. Ζεσταίνουμε το νερό και λιώνουμε μέσα τις ζελατίνες και το προσθέτουμε όλο μαζί το μείγμα στο μπολ με το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε από τη ψυγείο τη φόρμα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με το γιαούρτι. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες.

empty alt

Carpaccio κρέατος

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.
empty alt

Κέικ μαρέγκα με αχλάδια και αμύγδαλα

Ενα κέικ διαφορετικό αλλά απολύτως γευστικό για τον καφέ ή το πρωινό.
empty alt

Σούπα βελουτέ από κουνουπίδι

Γευστική και πρωτότυπη λύση για το κουνουπίδι που θα σας δώσει ένα διαφορετικό πιάτο.
empty alt

Spaghettoni με funghi porcini

Τα μανιτάρια θα εκτοξεύσουν τη γεύση σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Ριζότο με λεμόνι και θυμάρι

Η έντονη γεύση του λεμονιού ισορροπεί αρμονικά με τα υλικά που «δένουν» το ρυζότο. 
empty alt

Κουνέλι με μπύρα

Το κουνέλι μεθάει με μπύρα, θυμάρι και βασιλικό. 
empty alt

Γιουβέτσι με λαχανικά

Το φαγητό της γιαγιάς με πινελιές λαχανικών.
empty alt

Σαλάτα με φασόλια και στήθος καπνιστής πάπιας

Μια σαλάτα με τον απρόσμενο συνδυασμό φασολιών και πάπιας.
Back To Top