Εύκολη   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Νόστιμη πρόταση για ένα διαφορετικό και απλό πιάτο.

Υλικά

400 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια

3 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. βίδες

2 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. χυμό λεμονιού

4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

700 γρ. μέτριες γαρίδες καθαρισμένες

½ κ.γ. αλάτι

Λίγο πιπέρι

3 κ.σ. τρίμματα από σκορδόψωμο

 

Οδηγίες

Βράζουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου για 3-4 λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, κρατάμε το νερό και τα αδειάζουμε σε άλλη κατσαρόλα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο νερό που έβρασε το μπρόκολο και τα βράζουμε al dente. Σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, 2 κουταλιές από το χυμό λεμονιού και τη σκόνη του σκόρδου. Τα διατηρούμε ζεστά. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το μπρόκολο σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το σκόρδο και τις γαρίδες. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ή ώσπου οι γαρίδες να γίνουν ροζ. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα του σκορδόψωμου και ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Σαλάτα με καλαμπόκι

Σαλάτα με πλούσια θαλασσινή γεύση και δροσερά λαχανικά.
empty alt

Ταλιατέλες με βασιλικό

Σουρώστε τα ζυμαρικά και αφήστε τη σάλτσα να «δέσει» το όνειρο. 
empty alt

Κεφτεδάκια με κολοκύθια και βασιλικό

Πλάστε κεφτεδάκια με δροσερά κολοκυθάκια, βασιλικό και πολέντα.
empty alt

Φακές με κάρυ

Πανεύκολο, γευστικό και χορταστικό πιάτο.
empty alt

Σαλάτα με σπαράγγια και γαρίδες

Μία γρήγορη και ελαφριά σαλάτα για το καλοκαίρι
empty alt

Αρωματική κρέμα από μελιτζάνα

Υπέροχο ντιπ από μελιτζάνα, μπορεί να συνοδεύσει πολλά πιάτα σας.
empty alt

Ρολό κιμά με γαλοπούλα και σπανάκι

Βράστε το σπανάκι και το ρολάρουμε πάνω σε ζουμερές φέτες γαλοπούλας.
empty alt

Μοσχάρι γιαχνί

Ελληνικό, σπιτικό φαγητό ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.
Back To Top