Δύσκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Μία εναλλακτική πρόταση για συνταγή ζυμαρικών όπου συνδυάζονται τέλεια τα θαλασσινά μαζί με λαχανικά και ξηρούς καρπούς.

Υλικά:

 300 γρ. μακαρόνια bucatini

½ κιλό γαρίδες

300 γρ. κολοκύθια

100 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Για το pesto φιστίκι (για 300 γρ. pesto)

250 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο

1 σκελίδα σκόρδο

1 πρέζα αλάτι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Για το pesto φιστίκι 

Βάζουμε τα φιστίκια στο μίξερ μαζί με το σκόρδο, μία πρέζα αλάτι και χτυπάμε. Προσθέτουμε κορδόνι το ελαιόλαδο, όσο χρειάζεται ώστε να γίνει μία κρέμα. Μπορούμε να το αποθηκεύσουμε σε βάζο στο ψυγείο για λίγες ημέρες. 

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και βάζουμε τα κεφάλια και το κέλυφος σε μία κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να βράσουν. Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τα κολοκύθια και τσιγαρίζουμε. Αφήνουμε στην άκρη. Σουρώνουμε τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες και κρατάμε το νερό. Εκεί μέσα βράζουμε τα μακαρόνια. Ρίχνουμε τις γαρίδες μέσα στο τηγάνι με τα κολοκύθια και μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το pesto από φιστίκι και ανακατεύουμε.

empty alt

Μπισκότα από μαύρη ζάχαρη

Συνδυάστε τα αγνά υλικά, με την τραγανή απόλαυτη των μπισκοτιών.
empty alt

Chicken pie

Κλείστε το νοστιμότατο κοτόπουλο μέσα σε δυο φύλλα κουρού.
empty alt

Ταρτάρ από αβοκάντο, παντζάρι και πατάτες

Πατάτες, σχοινόπρασο, παντζάρι, αβοκάντο... Ετερόκλιτες γεύσεις σε μια. 
empty alt

Brownie με μαύρα φασόλια και σοκολάτα

Κι όμως τα μαύρα φασόλια τρώγονται και αλλιώς.
empty alt

«Sexy» κοτόπουλο

Ποτέ το κοτόπουλο δε σκανδάλιζε τόσο σε γεύση! 
empty alt

Γαλοπούλα με πορτοκάλι

Αν σας αρέσει το άρωμα πορτοκαλιού στα φαγητά σας, ο συνδυασμός του με τη γαλοπούλα θα σας ενθουσιάσει. 
empty alt

Μακαρόνια με άρωμα από θάλασσα

Αρωματική μακαρονάδα με γαύρο και αυγοτάραχο.
empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
Back To Top