Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Το δημοφιλές γλυκό που πάντα εντυπωσιάζει

Υλικά:

10 κρόκους αυγών

200 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια στικ

1 λίτρο κρέμα γάλακτος

μαύρη ζάχαρη όσο χρειάζεται

Οδηγίες:

Χτυπάμε με το πιρούνι τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και το εσωτερικό της βανίλιας. Ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για παραπάνω από μία ώρα. Περνάμε από σίτα και βάζουμε το μείγμα στα φορμάκια. Ψήνουμε σε μπεν μαρί στο φούρνο για 1 ώρα στους 160° (να μη βράζει το νερό μέσα στο ταψί). Βγάζουμε από το φούρνο, κρυώνουμε και κρατάμε στο ψυγείο. Τη στιγμή του σέρβις, βγάζουμε από το ψυγείο, πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη και καίμε με το φλόγιστρο.

empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με ακτινίδια και πορτοκάλια

Μια αναπάντεχη συνάντηση με happy end. 
empty alt

Ριζότο με λεμόνι και θυμάρι

Η έντονη γεύση του λεμονιού ισορροπεί αρμονικά με τα υλικά που «δένουν» το ρυζότο. 
empty alt

Pesto alla Siciliana

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μπρουσκέτες, σάντουιτς, βάση για πίτσα και σε σαλάτες.
empty alt

Φοκάτσια jenovese

Το γενοβέζικο ψωμί που έχει βρει την θέση του στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Κρύα σούπα με αμύγδαλο

Υπέροχη σούπα από αμύγδαλα για ένα διαφορετικό ορεκτικό.
empty alt

Fusilli με λουκάνικο

Ένα πιάτο με πλούσια γεύση και πραγματική νοστιμιά.
empty alt

Μανιτάρια πλευρώτους παναρισμένα

Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών.
empty alt

Μαρμελάδα μανταρίνι

Ασυνήθιστη και με υπέροχο άρωμα μανταρινιού. 
Back To Top