Μέτρια   Μερίδες : 4   10.01-12.30  

Το μπρόκολο σούπα για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.

Υλικά:

450 γρ. μπρόκολο κομμένο σε κομμάτια

1 πράσο λεπτοκομμένο

400 γρ. πατάτες κομμένες τετραγωνάκια

30 γρ. βούτυρο

700 γρ. ζωμό λαχανικών

2 κλωνάρια θυμάρι

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το πράσο, τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά, να μην πάρει χρώμα, προσθέτουμε το μπρόκολο και τις πατάτες και τα τσιγαρίζουμε για λίγο να πάρουν γεύση. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το ζωμό και το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 30-35 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε τη σούπα με ένα bimer. Κρατάμε ξεχωριστά στην άκρη ένα κομμάτι μπρόκολο για το γαρνίρισμα. Σερβίρουμε με κρουτόν και λίγο ελαιόλαδο.

empty alt

Ζελέ με φράουλες και σαντιγί

Τι γυρεύει η φράουλα μέσα σε μια θάλασσα από ζελέ: την απόλαυση! 
empty alt

Carpaccio κρέατος

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.
empty alt

Μίνι τσιζκέικ με πορτοκάλι

Το οτι είναι μίνι σε μέγεθος, δε σημαίνει ότι υστερεί σε μέγα γεύση!
empty alt

Μπανάνα bread

Ένα γλυκό για μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι. Απολαυστική και χορταστική σούπα μανιταριών.
empty alt

Αντσούγιες μαριναρισμένες σε κρούστα ψωμιού

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.
empty alt

Tagliolini Portovenere

Γευστική αρμονία ζυμαρικών, λαχανικών και θαλασσινών σε ένα πιάτο.
empty alt

Τορτελίνι ογκρατέν

Πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο σκέτος πειρασμός που αξίζει να το δοκιμάσετε.
Back To Top