Μέτρια   Μερίδες : 8   10.01-12.30  

Κλείστε το νοστιμότατο κοτόπουλο μέσα σε δυο φύλλα κουρού.

Υλικά:

2 φύλλα κουρού

Για τη γέμιση

1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο τετραγωνάκια

300 γρ. μανιτάρια champignon de Paris λεπτοκομμένα

2 πράσες κομμένες ροδέλες

400 γρ. ζωμό κοτόπουλο

100 γρ. λευκό κρασί

100 γρ. κρέμα γάλακτος

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

30 γρ. αλεύρι

3 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 αυγό

40 γρ. βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα ή ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις πράσες, τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλο, τσιγαρίζουμε, προσθέτουμε  τα μανιτάρια, τσιγαρίζουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το κοτόπουλο να ψηθεί για 20 περίπου λεπτά. Σε μία άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε μία τύπου μπεσαμέλ, λιώνουμε δηλαδή το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό από κοτόπουλο που έχουμε ζεστό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να γίνει μία κρέμα. Ρίχνουμε ύστερα την κρέμα επάνω στο κοτόπουλο. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό, την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Ανοίγουμε το ένα φύλλο σε ένα στρογγυλό ταψί με λαδόκολλα, απλώνουμε τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Κλείνουμε τις άκρες, κάνουμε μερικές τρύπες επάνω στο φύλλο με το πιρούνι, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 190° για περίπου μια ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε 10-15 λεπτά πριν την κόψουμε.

 

empty alt

Βελουτέ από μπρόκολο

Το μπρόκολο σούπα για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.
empty alt

Μους με σοκολάτα από στέβια

Αντί για ζάχαρη, βάλτε στη μους σοκολάτα στέβια.
empty alt

Fusilli με λουκάνικο

Ένα πιάτο με πλούσια γεύση και πραγματική νοστιμιά.
empty alt

Φιλέτα κοτόπουλο με γιαούρτι και τζίντζερ

Βυθίστε τα φιλέτα κοτόπουλου στη μαρινάτα και ετοιμάστε το τηγάνι για τα περαιτέρω. 
empty alt

Ρολό κιμά με γαλοπούλα και σπανάκι

Βράστε το σπανάκι και το ρολάρουμε πάνω σε ζουμερές φέτες γαλοπούλας.
empty alt

Σπαγγέτι με αχινούς

Τα εκλεκτά όστρακα μπορούν να απογειώσουν ένα κλασικό σπαγγέτι.
empty alt

Ντρέσινγκ με γιαούρτι

Ένα υπέροχο και εξαιρετικά δροσερό ντρέσινγκ γιαουρτιού ιδανικό να συνοδεύσετε σαλάτες ή ψάρι στον ατμό.
empty alt

Φακές με ντομάτα και μπούκοβο

Αυτές οι φακές μπορούν να γίνουν οι αγαπημένες σας.

Back To Top