Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Χοιρινά φιλέτα με σάλτσα

0     

Χοιρινά φιλέτα με σάλτσα

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  5πμ-10πμ
ΑνανάςΚόκκινη πιπεριάΜαϊντανόςΜπαχαρικάΧοιρινό

Υλικά

1 κ.γ. πικάντικο μείγμα μπαχαρικών

4 κ.σ. μέλι

4 φιλέτα από καπνιστό χοιρινό

250 γρ. ανανά σε μικρούς κύβους

150 γρ. κόκκινες πιπεριές ψητές σε φέτες

3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 200°C . Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά με το μέλι, αλείφουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε τα φιλέτα για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά να ροδίσουν. Μοιράζουμε στα πιάτα, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και σερβίρουμε με ρύζι και φρέσκια πράσινη σαλάτα.