Μέτρια   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Γευτείτε τα σπαράγγια έτσι όπως δεν το έχετε τολμήσει ποτέ.

Υλικά:

1 κιλό φρέσκα σπαράγγια

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες

1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλιτζ. βούτυρο γάλακτος

1 πατάτα, κομμένη σε κύβους

Λίγη ζάχαρη

Αλάτι

πιπέρι

1 κ.σ. κορνφλάουρ (αν χρειαστεί), διαλυμένο σε 1 κ.γ. νερό

1 λίτρο νερό ή 1 λίτρο ζωμός κότας (για έξτρα γεύση)

Οδηγίες:

Καθαρίστε τα σπαράγγια από τα σκληρά μέρη, βράστε τα για 3΄ σε αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα και κόψτε τα σε κομμάτια. Αφήστε στην άκρη τις κορφές τους για να γαρνίρετε μετά το πιάτο. Σε μια βαθιά κατσαρόλα λιώστε το μισό από το βούτυρο και σοτάρετε τα σπαράγγια, τα κρεμμυδάκια και την πατάτα. Προσθέστε το νερό (ή τον ζωμό), αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Βράστε τα περίπου για 30΄ σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Χτυπήστε το μείγμα στο μπλέντερ, μέχρι να χυλώσει. Αν η σούπα γίνει αραιή, προσθέστε το κορνφλάουρ να δέσει, ή, αν είναι πολύ πηχτή, αραιώστε τη με λίγο νερό ή ζωμό. Προσθέστε στη σούπα την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο βούτυρο. Σερβίρετε σε μπολ και γαρνίρετε με τις κορφές των σπαραγγιών, αφού προηγουμένως τις σοτάρετε σε 1 κ.σ. βούτυρο.

 

empty alt

Πανφόρτε σοκολάτας

Αγαπημένο ιταλικό κέικ με ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα. 
empty alt

Κεφτεδάκια με κολοκύθια και βασιλικό

Πλάστε κεφτεδάκια με δροσερά κολοκυθάκια, βασιλικό και πολέντα.
empty alt

Chicken pie

Κλείστε το νοστιμότατο κοτόπουλο μέσα σε δυο φύλλα κουρού.
empty alt

Σπαράγγια mon amour

Ποτέ άλλοτε το σπαράγγι δεν ένιωσε τόσο οικεία σε ένα πιάτο!
empty alt

Bucatini με μπαρμπούνι

Φανταστική και πανεύκολη συνταγή με μπαρμπούνι
empty alt

Angel cake χωρίς ζάχαρη με λεμόνι

Βγάζουμε τη ζάχαρη αλλά έμεινε η ίδια γλύκα.
empty alt

Μους με σοκολάτα από στέβια

Αντί για ζάχαρη, βάλτε στη μους σοκολάτα στέβια.
empty alt

Μους από μέλι και ρόδι

Ελαφριά, φρέσκια και δροσερή μους, ιδανική να την προσφέρετε μετά από πλούσιο γεύμα.
Back To Top