Μέτρια   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Γευτείτε τα σπαράγγια έτσι όπως δεν το έχετε τολμήσει ποτέ.

Υλικά:

1 κιλό φρέσκα σπαράγγια

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες

1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλιτζ. βούτυρο γάλακτος

1 πατάτα, κομμένη σε κύβους

Λίγη ζάχαρη

Αλάτι

πιπέρι

1 κ.σ. κορνφλάουρ (αν χρειαστεί), διαλυμένο σε 1 κ.γ. νερό

1 λίτρο νερό ή 1 λίτρο ζωμός κότας (για έξτρα γεύση)

Οδηγίες:

Καθαρίστε τα σπαράγγια από τα σκληρά μέρη, βράστε τα για 3΄ σε αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα και κόψτε τα σε κομμάτια. Αφήστε στην άκρη τις κορφές τους για να γαρνίρετε μετά το πιάτο. Σε μια βαθιά κατσαρόλα λιώστε το μισό από το βούτυρο και σοτάρετε τα σπαράγγια, τα κρεμμυδάκια και την πατάτα. Προσθέστε το νερό (ή τον ζωμό), αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Βράστε τα περίπου για 30΄ σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Χτυπήστε το μείγμα στο μπλέντερ, μέχρι να χυλώσει. Αν η σούπα γίνει αραιή, προσθέστε το κορνφλάουρ να δέσει, ή, αν είναι πολύ πηχτή, αραιώστε τη με λίγο νερό ή ζωμό. Προσθέστε στη σούπα την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο βούτυρο. Σερβίρετε σε μπολ και γαρνίρετε με τις κορφές των σπαραγγιών, αφού προηγουμένως τις σοτάρετε σε 1 κ.σ. βούτυρο.

 

empty alt

Γαλακτομπούρεκο

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα και υπέροχη γεύση.
empty alt

Spaghetti με λεμόνι

Απλό και εύκολο πιάτο με εντυπωσιακή δροσορή γεύση.
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Μοσχαράκι γάλακτος με κρέμα από μπρόκολο

Συνδυάζει τα θρεπτικά στοιχεία του μπρόκολο με την υπέροχη γεύση του κρέατος. 
empty alt

Rigatoni με χταπόδι

Πέννες με χταπόδι, γευστικό και υπέροχα αρωματισμένο από το λευκό κρασί.
empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
Back To Top