Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Αλλη μια επιλογή για τους λάτρεις της μελιτζάνας.

Υλικά:

2 μελιτζάνες μέτριες (η μία στη σχάρα, η άλλη στο φούρνο)

1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη στο φούρνο χωρίς τα σπόρια και τη φλοίδα, ψιλοκομμένη

15 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

60 γρ. καρύδια ψημένα στο φούρνο

12 γρ. σκόρδο

110 γρ. μηλόξυδο ή ξύδι λευκό καλής ποιότητας

Αλάτι

Πιπέρι

330 γρ. ελαιόλαδο

5 γρ. βασιλικό ψιλοκομμένο

5 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Μετά ρίχνουμε μέσα το λάδι (κορδόνι) ώστε να φτιάξουμε μια βινεγκρέτ. Βάζουμε τη 1 μελιτζάνα στο φούρνο και τη 1 στη σχάρα, αφού προηγουμένως τις έχουμε τρυπήσει με ένα πιρούνι. Μόλις ψηθούν τις ανοίγουμε, αδειάζουμε τη σάρκα και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα περιττά υγρά. Ακολούθως, τις τοπιθετούμε στο πάγκο και αρχίζουμε να τις κοπανάμε με το μαχαίρι, προσθέτουμε την πιπεριά, τα αρωματικά, λίγο από τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε από αλάτι, πιπέρι και οξύτητα και προσθέτουμε τα καρύδια. Ανακατεύουμε και φυλάμε σε vacuum μέχρι και δύο μέρες στο ψυγείο μας.

empty alt

Λαζάνια με μελιτζάνες

Μεσογειακό πιάτο με υπέροχη γεύση από το συνδυασμό της μελιτζάνας και της μοτσαρέλας. 
empty alt

Κρεατόπιτα

Πλούσια στη γεύση κρεατόπιτα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
empty alt

Μαγιονέζα από αβοκάντο

Πολύ νόστιμη μαγιονέζα. Απολαύστε την χωρίς τύψεις!
empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με πεπεροντσίνο

Εύκολη συνταγή με υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.
empty alt

Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι

Μια βόλτα από το μανάβη και φρέσκα φρούτα κατευθείαν στο πιάτο σας.
empty alt

Μπαρμπούνι alla nizzarda

Η ιταλική πρόταση για το αγαπημένο ψάρι.
empty alt

Ριζότο με σαμπάνια και σολομό

Γεύση μεθυστική και ξεχωριστή σε ένα ριζότο που τολμά να συνδυάσει τη σαμπάνια με το σολομό.
empty alt

Τούρτα με σοκολάτα και πορτοκάλι

Κακαό και πορτοκάλι ένας δυνατός συνδυασμός.
Back To Top