Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.

Υλικά:

½ κιλό καρέ χοιρινό

Χυμό και ζεστ τριμμένο από 3 πορτοκάλια

150 γρ. κόκκινο κρασί

20 γρ. ζάχαρη μαύρη

5 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο

Λίγο ελαιόλαδο

2 μεγάλα πορτοκάλια κομμένα σε φέτες για το σερβίρισμα

150 γρ. πικάντικη μουστάρδα για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρέας και μόλις έχει πάρει χρώμα ρίχνουμε τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το ζεστ και το γλυκάνισο. Κοιτάζουμε από αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Βγάζουμε από την κατσαρόλα αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε λεπτές φέτες. σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα λίγο από το ζουμί που έχει ψηθεί το κρέας, ρίχνουμε μέσα τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με αυτή τη σως και τα πορτοκάλια κομμένα σε φέτες.

 

empty alt

Κεφτεδάκια με βρώμη

Η βρώμη δεν είναι μόνο για πρωινό.
empty alt

Μπισκότα langues de chat

Τα γαλλικά μπισκοτάκια μπορούν να συνοδεύσουν το παγωτό σας ή και τον καφέ σας.
empty alt

Σάλτσα Νάπολι

Η σάλτσα Νάπολη γίνεται γρήγορα, είναι απλή και μπορεί να συνοδεύσει το ζυμαρικό που σας αρέσει.
empty alt

Ρολό από κιμά αρωματισμένο με πορτοκάλι

Το ρολό από κιμά είναι και θα είναι πάντα ιδανική πρόταση για φαγητό στο σπίτι με φίλους.
empty alt

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.
empty alt

Βινεγκρέτ ντομάτας

Μια συνταγή που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Κρεατόπιτα

Πλούσια στη γεύση κρεατόπιτα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
empty alt

Πατέ από μανιτάρια Champignon

Γρήγορη και ιδανική συνταγή για ορεκτικό, πάρτι και συγκεντρώσεις με φίλους.
Back To Top