Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ιδανική και απολαυστική συνταγή για γιορτινά τραπέζια. 

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό

1 πράσο κομμένο σε ροδέλες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ κιλό κάστανα

1 λεμόνι

1 κ.σ. αλεύρι

1 φύλλο δάφνης

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά το κρέας και τα κάστανα. Παίρνουμε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό και βράζουμε τα κάστανα. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε και το κρατάμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε μέσα το αλεύρι και αλατίζουμε. Ρίχνουμε το κρέας και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε 1 λεπτό και βάζουμε πιπέρι, τη δάφνη, λίγο νερό και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τέλος τα κάστανα που τα έχουμε καθαρίσει και βράζουμε για 10-15 λεπτά ακόμη έως ότου δέσει η σάλτσα.

empty alt

Αρνί με λευκό κρασί

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.
empty alt

Orecchiette con cime di rape (με μπρόκολο)

Τα λαχανικά με το ψάρι δίνουν την σπιρτάδα σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.
empty alt

Πίτα με κιμά, ελιές και φέτα

Λαχταριστή πίτα με γέμιση από κιμά και φέτα. Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
empty alt

Ρολό σε κρούστα από καλαμπόκι

Ιδιαίτερη συνταγή για ρολό κιμά, συνδυάζεται άψογα με τα φλέικς καλαμποκιού.
empty alt

Carpaccio ξιφία

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.
empty alt

Crumble από μήλο

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 
Back To Top