Μέτρια   Μερίδες : 12   12.31-15.00  

Συνοδεύστε το κρέας ή το κοτόπουλο με τραγανές ρυζοκροκέτες για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. 

Υλικά:

300 γρ. ρύζι carnaroli

250 γρ. ντομάτα κον κασέ

30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

3 αυγά

250 γρ. φρυγανιά τριμμένη

250 γρ. τυρί μοτσαρέλα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

150 γρ. προσούτο κομμένο σε κομματάκια

100 γρ. λευκό κρασί

Θυμάρι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες μαζί με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ½ λίτρο νερό και ρίχνουμε και το ρύζι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 16-18 λεπτά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα 2 αυγά μαζί με την παρμεζάνα, τα ρίχνουμε για λίγο στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και απλώνουμε ύστερα όλο το μείγμα σε μία πιατέλα να κρυώσει. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε ύστερα τον κιμά και το προσούτο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν σε δυνατή φωτιά για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε λίγο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια ρυζιού και τα γεμίζουμε με τη μοτσαρέλα και το μείγμα με τον κιμά. Περνάμε τις ρυζοκροκέτες από το αυγό χτυπημένο και ύστερα από τη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 5 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

empty alt

Τοστ vegan

Ένα τοστ που μπορεί να σας συνοδεύσει όλες τις ώρες. εξαιρετική επιλογή για περίοδο νηστείας.
empty alt

Castellane με λουκάνικα

Το λουκάνικο σε συνδυασμό με τα μανιτάρια δημιουργούν μια διαφορετική γεύση.
empty alt

Μπαρμπούνι alla nizzarda

Η ιταλική πρόταση για το αγαπημένο ψάρι.
empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με πεπεροντσίνο

Εύκολη συνταγή με υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.
empty alt

Βελουτέ από μπρόκολο

Το μπρόκολο σούπα για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.
empty alt

Carpaccio κρέας alla caprese

Εντυπωσιακό ορεκτικό που η γεύση του θα ανταμείψει την απαιτητική διαδικασία του.
empty alt

Κανόλι με κρέμα σοκολάτας και φουντουκιών

Ένα επιδόρπιο με καταγωγή από τη Σικελία, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλη γέμιση της αρεσκείας μας. 
empty alt

Ταλιατέλες με σοκολάτα

Ταλιατέλες διαφορετικές αλλά απλές με λίγα υλικά και πολύ νόστιμες.

Back To Top