Μέτρια   Μερίδες : 12   12.31-15.00  

Συνοδεύστε το κρέας ή το κοτόπουλο με τραγανές ρυζοκροκέτες για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. 

Υλικά:

300 γρ. ρύζι carnaroli

250 γρ. ντομάτα κον κασέ

30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

3 αυγά

250 γρ. φρυγανιά τριμμένη

250 γρ. τυρί μοτσαρέλα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

150 γρ. προσούτο κομμένο σε κομματάκια

100 γρ. λευκό κρασί

Θυμάρι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες μαζί με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ½ λίτρο νερό και ρίχνουμε και το ρύζι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 16-18 λεπτά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα 2 αυγά μαζί με την παρμεζάνα, τα ρίχνουμε για λίγο στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και απλώνουμε ύστερα όλο το μείγμα σε μία πιατέλα να κρυώσει. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε ύστερα τον κιμά και το προσούτο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν σε δυνατή φωτιά για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε λίγο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια ρυζιού και τα γεμίζουμε με τη μοτσαρέλα και το μείγμα με τον κιμά. Περνάμε τις ρυζοκροκέτες από το αυγό χτυπημένο και ύστερα από τη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 5 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

empty alt

Σαλάτα με ζυμαρικά

Ενα πιάτο που μπορεί να λειτουργήσει ως σαλάτα αλλά και ώς κυρίως.
empty alt

Κρεμ μπρουλέ

Το δημοφιλές γλυκό που πάντα εντυπωσιάζει
empty alt

Ραγού κρέατος για μακαρόνια

Συνδυασμός χοιρινού και μοσχάρι με μακαρόνια σε γεύση που θα ξαφνιάσει.
empty alt

Spaghetti με λεμόνι

Απλό και εύκολο πιάτο με εντυπωσιακή δροσορή γεύση.
empty alt

Τούρτα με καρότα, μήλα και ανανά

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να απογειώσετε τα καρότα, το μήλο και τον ανανά.
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Ριζότο με μανιτάρια porcini

Μια σχετικά εύκολη και γευστική συνταγή για ένα εντυπωσιακό κυρίως πιάτο.
empty alt

Γεμιστο μοσχαράκι με λάχανο και μανιτάρια

Μια πανδαισία γεύσεων, υλικών και αρωμάτων σε ένα πιάτο.
Back To Top