Μέτρια   Μερίδες : 16   05.00-10.00  

Ψωμάκια με πρωτότυπα υλικά και ακόμα πιο πρωτότυπη γεύση.

Υλικά:

250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

250 γρ. αλεύρι τύπου 00

2 κ.σ. κουρκουμά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

300 γρ. νερό χλιαρό

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 κ.σ. δεντρολίβανο λεπτοκομμένο

1 κ.σ. αλάτι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 2 άλευρα μαζί με τη μαγιά και τον κουρκουμά. Σχηματίζουμε μια μικρή λακκουβίτσα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να έχουμε μία ωραία ζύμη. Στη συνέχεια,τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Ακολούθως, τη βγάζουμε από το μπολ, δουλεύουμε λίγο και προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Κόβουμε από το ενιαίο κομμάτι ζύμης, 16 κομμάτια, κάνουμε το σχήμα που θέλουμε και τα απλώνουμε επάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε πάλι για 1 ώρα να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο όπου σε μια γωνιά στο φούρνο έχουμε τοποθετήσει μία κατσαρόλα με νερό ζεστό ώστε να δημιουργείται υγρασία. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.

empty alt

Αρωματικό τυρόψωμο

Πεντανόστιμο τυρόψωμο με ξεχωριστό άρωμα ιδανικό για πρωινό και σνακ. 
empty alt

Φιογκάκια με ανθότυρο, μελιτζάνα και κολοκύθια

Δέστε τον πιο τέλειο φιόγκο της κουζίνας μαζί με κολοκυθάκια και μελιτζάνα.
empty alt

Carne alla pizzaiola

Μία εύκολη ιταλική συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε αν έχετε μοσχαρίσιες μπριζόλες στο ψυγείο σας και ψάχνετε έναν διαφορετικό τρόπο να τις μαγειρέψετε.
empty alt

Σαλάτα με μπέικον και μήλα

Το μπέικον θα δώσει ένα ακόμη λόγο για να υποκύψει κανείς σε αυτή τη σαλάτα.
empty alt

Τραγανές γαρίδες

Ίσως ο πιο απολαυστικός μεζές για να συνοδεύσετε το κρασί ή τη μπύρα σας.
empty alt

Κοτόπουλο τηγανητό με ανανά

Εξωτική γεύση με κοτόπουλο και ανανά.
empty alt

Βελουτέ από αρακά

Τέλεια σούπα από αρακά, τρώγεται ζεστή και κρύα.
empty alt

Pesto ρόκας

Διαφορετικό πέστο για να συνοδεύσει τα ζυμαρικά της αρεσκεία σας.
Back To Top