Μέτρια   Μερίδες : 16   05.00-10.00  

Ψωμάκια με πρωτότυπα υλικά και ακόμα πιο πρωτότυπη γεύση.

Υλικά:

250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

250 γρ. αλεύρι τύπου 00

2 κ.σ. κουρκουμά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

300 γρ. νερό χλιαρό

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 κ.σ. δεντρολίβανο λεπτοκομμένο

1 κ.σ. αλάτι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 2 άλευρα μαζί με τη μαγιά και τον κουρκουμά. Σχηματίζουμε μια μικρή λακκουβίτσα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να έχουμε μία ωραία ζύμη. Στη συνέχεια,τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Ακολούθως, τη βγάζουμε από το μπολ, δουλεύουμε λίγο και προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Κόβουμε από το ενιαίο κομμάτι ζύμης, 16 κομμάτια, κάνουμε το σχήμα που θέλουμε και τα απλώνουμε επάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε πάλι για 1 ώρα να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο όπου σε μια γωνιά στο φούρνο έχουμε τοποθετήσει μία κατσαρόλα με νερό ζεστό ώστε να δημιουργείται υγρασία. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.

empty alt

Μαγιονέζα από αβοκάντο

Πολύ νόστιμη μαγιονέζα. Απολαύστε την χωρίς τύψεις!
empty alt

Μπισκότα langues de chat

Τα γαλλικά μπισκοτάκια μπορούν να συνοδεύσουν το παγωτό σας ή και τον καφέ σας.
empty alt

Καλαμάρια γεμιστά

Καλαμαράκια που συνδυάζονται με αυγό και καταρρίπτουν το μύθο περί …ασυμβατότητας.
empty alt

Φιλέτα με σάλτσα «σκοτεινό πάθος»

Με κρεμμύδια, μουστάρδα και γουόστερ σος, τα φιλέτα αποκτούν ονειρεμένη γεύση.
empty alt

Πάπια με σάλτσα πορτοκάλι

Πάπια με πορτοκάλι..συνδυασμός που απογειώνει τη γεύση. Τολμήστε το!
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Ροφός φιλέτο με αρωματικά

Πείτε ναι στο ροφό και αφήστε τη γεύση του να σας ξελογιάσει. 
Back To Top