Μέτρια   Μερίδες : 16   05.00-10.00  

Ψωμάκια με πρωτότυπα υλικά και ακόμα πιο πρωτότυπη γεύση.

Υλικά:

250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

250 γρ. αλεύρι τύπου 00

2 κ.σ. κουρκουμά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

300 γρ. νερό χλιαρό

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 κ.σ. δεντρολίβανο λεπτοκομμένο

1 κ.σ. αλάτι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 2 άλευρα μαζί με τη μαγιά και τον κουρκουμά. Σχηματίζουμε μια μικρή λακκουβίτσα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να έχουμε μία ωραία ζύμη. Στη συνέχεια,τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Ακολούθως, τη βγάζουμε από το μπολ, δουλεύουμε λίγο και προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Κόβουμε από το ενιαίο κομμάτι ζύμης, 16 κομμάτια, κάνουμε το σχήμα που θέλουμε και τα απλώνουμε επάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε πάλι για 1 ώρα να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο όπου σε μια γωνιά στο φούρνο έχουμε τοποθετήσει μία κατσαρόλα με νερό ζεστό ώστε να δημιουργείται υγρασία. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.

empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Mini cheesecake

Τα μίνι cheesecake αποτελούν ένα πολύ ωραίο κέρασμα για μικρούς και μεγάλους στα παιδικά πάρτι.
empty alt

Αγκινάρες γιαχνί

Υγιεινό και απολαυστικό πιάτο που δίνει χρώμα και πλούσια γεύση στο τραπέζι.
empty alt

Πέννες με καρύδια

Πασπαλίστε τις πέννες με παρμεζάνα και αφήστε τα υπόλοιπα να εξελιχθούν μόνα τους. 
empty alt

Λαιμός χοιρινός στην κατσαρόλα με κανέλα

Η κανέλα δίνει το άρωμά της στο χοιρινό και απογειώνεται η γεύση του.
empty alt

Πέρκα φιλέτο στο φούρνο με πατάτες

Η πέρκα βρήκε το νόημά της δίπλα σε πατάτες, ελίες και την κάπαρη.
empty alt

Αγκινάρες αλά πολίτα

Μια γευστική και υγειινή πρόταση για το καθημερινό τραπέζι.
empty alt

Σάλτσα Νάπολι

Η σάλτσα Νάπολη γίνεται γρήγορα, είναι απλή και μπορεί να συνοδεύσει το ζυμαρικό που σας αρέσει.
Back To Top