Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Βάλτε στην κατσαρόλα το καλύτερο κομμάτι γαλοπούλας μαζί με σέλινο, πατάτες και άλλα μυρωδικά.

Υλικά:

250 γρ. γαλοπούλα κομμένη σε τετραγωνάκια

2 εσαλότ ψιλοκομμένα

300 γρ. πατάτες κομμένες σε τετραγωνάκια

1 μικρό μάτσο σέλινο (τα κλωνάρια κομμένα σε κομματάκια)

Ελαιόλαδο

250 γρ. ζωμό λαχανικών

Το ζεστ και το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα εσαλότ, προσθέτουμε τη γαλοπούλα, τις πατάτες, τα κλωνάρια του σέλινου και σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε μέσα το χυμό και το ζεστ από το λεμόνι καθώς και τα φύλλα από το σέλινο κομμένα σε κομμάτια. Καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να είναι έτοιμο. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και γαρνίρουμε με καστανό ρύζι.

empty alt

Κοτόπουλο με διάφορα λαχανικά και μπύρα

Ίσως από τους πιο ταιριαστούς συνδυασμούς το κοτόπουλο στο τηγάνι σβησμένο με μπύρα μαζί με πολύχρωμες πιπεριές. 
empty alt

Πατέ από μανιτάρια Champignon

Γρήγορη και ιδανική συνταγή για ορεκτικό, πάρτι και συγκεντρώσεις με φίλους.
empty alt

Ταρτάρ από αβοκάντο, παντζάρι και πατάτες

Πατάτες, σχοινόπρασο, παντζάρι, αβοκάντο... Ετερόκλιτες γεύσεις σε μια. 
empty alt

Πανφόρτε σοκολάτας

Αγαπημένο ιταλικό κέικ με ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα. 
empty alt

Μπουκίτσες από κοτόπουλο με βότκα

Μία συνταγή για αρωματικό κοτόπουλο με λαχταριστή γεύση.
empty alt

Σαλάτα από σολομό

Μια σαλάτα που μυρίζει θάλασσα.
empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
Back To Top