Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Βάλτε στην κατσαρόλα το καλύτερο κομμάτι γαλοπούλας μαζί με σέλινο, πατάτες και άλλα μυρωδικά.

Υλικά:

250 γρ. γαλοπούλα κομμένη σε τετραγωνάκια

2 εσαλότ ψιλοκομμένα

300 γρ. πατάτες κομμένες σε τετραγωνάκια

1 μικρό μάτσο σέλινο (τα κλωνάρια κομμένα σε κομματάκια)

Ελαιόλαδο

250 γρ. ζωμό λαχανικών

Το ζεστ και το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα εσαλότ, προσθέτουμε τη γαλοπούλα, τις πατάτες, τα κλωνάρια του σέλινου και σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε μέσα το χυμό και το ζεστ από το λεμόνι καθώς και τα φύλλα από το σέλινο κομμένα σε κομμάτια. Καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να είναι έτοιμο. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και γαρνίρουμε με καστανό ρύζι.

empty alt

Φιλέτα με σάλτσα «σκοτεινό πάθος»

Με κρεμμύδια, μουστάρδα και γουόστερ σος, τα φιλέτα αποκτούν ονειρεμένη γεύση.
empty alt

Σαρδέλες με λευκό κρασί

Έχω μια σαρδέλα, την καθαρίζω και τη ψήνω με λευκό κρασί!
empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
empty alt

Πέρκα φιλέτο στο φούρνο με πατάτες

Η πέρκα βρήκε το νόημά της δίπλα σε πατάτες, ελίες και την κάπαρη.
empty alt

Ρύζι thai με 5 γεύσεις

Το ρύζι από την Ταϊλάνδη με το μοναδικό φυσικό άρωμα
empty alt

Χωριάτικη πίτα με πατάτα και σπανάκι

Μία πίτα που φέρνει κοντά τις αγαπημένες μας γεύσεις
empty alt

Κρέμα λεμονιού

Πανεύκολη και γρήγορη κρέμα λεμονιού που ταιριάζει παντού και μπορεί να συνοδεύσει τα γλυκά και τα φαγητά σας.
empty alt

Σάλτσα κέτσαπ

Καιρός να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κέτσαπ!

Back To Top