Μέτρια   Μερίδες : 5   18.31-21.00  

Πλούσια γεύση και εξαιρετική επιλογή για ψήσιμο στα κάρβουνα.

Υλικά:

1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο

1 κ.σ. σπόροι αγριοκύμινο

1 κ.σ. σπόροι κορίανδρο

3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας

1 κ.σ. πάστα τσίλι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. σκόνη τσίλι

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μέσα τους σπόρους αγριοκύμινου και κορίανδρου και ψήνουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους και ανακινώντας συνεχώς το τηγάνι. Αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τους βάζουμε σε ένα μύλο μπαχαρικών και τους τρίβουμε ώστε να γίνουν σκόνη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την πάστα τσίλι μαζί με τη σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο, τη σκόνη τσίλι και το σκόρδο. Προσθέτουμε και την τριμμένη σκόνη από τα μπαχαρικά που αλέσαμε και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε σε όλες τις μεριές την πάστα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 ώρες. Έπειτα βγάζουμε και ψήνουμε στη σχάρα για 40 περίπου λεπτά γυρνώντας μία φορά και ανάλογα το ψήσιμο που θέλουμε να πετύχουμε.

empty alt

Πίτα με ταχίνι

Ενα πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό σας ή να γίνει ορεκτικό.
empty alt

Αλμυροί λουκουμάδες

Λαχταριστοί αλμυροί λουκουμάδες με ελιές και λιαστή ντομάτα.
empty alt

Κροκέτες κοτόπουλο

Το κοτόπουλο αλλάζει μορφή από τις κλασικές συνταγές και γίνεται ένα εντυπωσιακό ορεκτικό.
empty alt

Ριζότο alla carbonara

Αυτή η συνταγή είναι για τους φανατικούς της ιταλικής κουζίνας. 
empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
empty alt

Μους με limoncello

Τι είναι κίτρινο, έχει ιδιαίτερη γεύση και γίνεται μους;
empty alt

Πανφόρτε σοκολάτας

Αγαπημένο ιταλικό κέικ με ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα. 
empty alt

Λουκάνικα με μανιτάρια

Μαγειρέψτε τόσο απλά τα λουκάνικα μαζί με τα μανιτάρια και όλοι θα θυμούνται το υπέροχο πιάτο σας!
Back To Top