Μέτρια   Μερίδες : 12   12.31-15.00  

Φέρτε κοντά το λάχανο και τη μοτσαρέλα και δε θα πιστεύετε τη γεύση.

Υλικά:

80 γρ. φασόλια βρασμένα

400 γρ. λάχανο σαβόι χοντροκομμένο

2 πατάτες μικρές κομμένες τετραγωνάκια

2 φύλλα δάφνη

2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο

12 φέτες μπαγκέτα μικρή

100 γρ. mozzarella κομμένη σε κυβάκια

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το λάχανο μαζί με τις πατάτες. Σκεπάζουμε με ένα ποτήρι νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το θυμάρι, τσιγαρίζουμε λίγο και προσθέτουμε το λάχανο, τις πατάτες, τα φασόλια και τη δάφνη και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Μόλις αυτό το μείγμα έχει στεγνώσει, το περνάμε από το μπλέντερ ώστε να αποκτήσει μια καλύτερη υφή. Ελέγχουμε τη γεύση από αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Έχουμε βάλει ωστόσο τις φέτες ψωμιού στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν τραγανές. Σε μία πιατέλα απλώνουμε τις φέτες και από πάνω βάζουμε με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής μία ποσότητα από το μείγμα και γαρνίρουμε με τη mozzarella, λίγο θυμάρι και ελαιόλαδο.

empty alt

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά
empty alt

Carpaccio από μοσχάρι με αντίδι και κατίκι Δομοκού

Σοτάρουμε το κρεμμύδι... η αρχή για μια θεσπέσια συνταγή.
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Ρέβες με σπανάκι και ντομάτες

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.
empty alt

Αλμυρό πανετόνε

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.
empty alt

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Σαλάτα με την γευστική αρμονία από το μέλι και το τυρί.
empty alt

Μπρουσκέτα

Για σνακ το απόγευμα με φίλους ή μόνο για εμάς. 

Back To Top