Μέτρια   Μερίδες : 12   12.31-15.00  

Φέρτε κοντά το λάχανο και τη μοτσαρέλα και δε θα πιστεύετε τη γεύση.

Υλικά:

80 γρ. φασόλια βρασμένα

400 γρ. λάχανο σαβόι χοντροκομμένο

2 πατάτες μικρές κομμένες τετραγωνάκια

2 φύλλα δάφνη

2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο

12 φέτες μπαγκέτα μικρή

100 γρ. mozzarella κομμένη σε κυβάκια

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το λάχανο μαζί με τις πατάτες. Σκεπάζουμε με ένα ποτήρι νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το θυμάρι, τσιγαρίζουμε λίγο και προσθέτουμε το λάχανο, τις πατάτες, τα φασόλια και τη δάφνη και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Μόλις αυτό το μείγμα έχει στεγνώσει, το περνάμε από το μπλέντερ ώστε να αποκτήσει μια καλύτερη υφή. Ελέγχουμε τη γεύση από αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Έχουμε βάλει ωστόσο τις φέτες ψωμιού στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν τραγανές. Σε μία πιατέλα απλώνουμε τις φέτες και από πάνω βάζουμε με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής μία ποσότητα από το μείγμα και γαρνίρουμε με τη mozzarella, λίγο θυμάρι και ελαιόλαδο.

empty alt

Πεσκανδρίτσα γκρατινέ με πατάτες

Πεσκανδρίτσα στο φούρνο με πατάτες, νόστιμο και υγιεινό πιάτο που θα λατρέψουν και οι μικροί μας φίλοι!
empty alt

Χοιρινό με ντομάτες και λουκάνικα

Γευστική πανδαισία με λεπτές ισορροπίες.
empty alt

Μύδια γεμιστά

Οι λάτρεις των θαλασσινών έχουν μια ακόμη ξεχωριστή επιλογή για τα αγαπημένα τους μύδια.
empty alt

Panzanella

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.
empty alt

Γαρίδες σαγανάκι

Το θαλασσινό αυτό δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσει.
empty alt

Πατάτες ογκρατέν κλασική συνταγή

Εύκολο, καθημερινό πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Λουκάνικα με κρασί και μήλα

Ξεχωριστός συνδυασμός μήλου και λουκάνικου
empty alt

Κρέπες με κρέμα αμυγδάλου

Κρέπες γεμιστές με κρέμα αμυγδάλου και καραμέλα για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα...

Back To Top