Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Απολαυστικά brownies που θα θέλετε να τα φτιάχνετε συνέχεια

Υλικά:

50 γρ. maizena

20 γρ. ρυζάλευρο

120 γρ. βούτυρο

80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

20 γρ. κακάο σκόνη

2 αυγά

200 γρ. ζάχαρη

½ κ.γ. μπέκιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

Για το crumble

65 γρ. ρυζάλευρο

35 γρ. πολέντα πολύ ψιλή

150 γρ. βούτυρο

80 γρ. ζάχαρη

120 γρ. καστανή ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

Οδηγίες:

Για το 1ο μείγμα 

Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με την κουβερτούρα και αφήνουμε στην άκρη να μείνει χλιαρό. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά κορδόνι το μείγμα με τη σοκολάτα και το βούτυρο. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε ανακατέψει όλα τα ξηρά υλικά και αυτό το μείγμα το κοσκινίζουμε και το ρίχνουμε στο μείγμα με τη ζάχαρη και τα αυγά. Κρατάμε στην άκρη.

Για το crumble

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο παγωμένο κομμένο σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε το αλεύρι, την πολέντα, τις 2 ζάχαρες και την κανέλα και το δουλεύουμε πολύ γρήγορα με τις άκρες των δαχτύλων μας (να μείνει κομματάκια). Παίρνουμε ένα ταψί 22Χ33, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε το πρώτο μείγμα, το απλώνουμε καλά και από πάνω απλώνουμε το δεύτερο μείγμα με τα κομματάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30-35 λεπτά. Μόλις δούμε να έχει ψηθεί βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και κόβουμε τετραγωνάκια.

empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Ρολάκια κοτόπουλου

Γεμιστά ρολάκια κοτόπουλο με μπέικον και λαχανικά. Δεν αντιστέκεσαι με τίποτα!
empty alt

Linguine με porcini και γαρίδες

Στριφογυρίστε το πιρούνι μέσα στα ζυμαρικά και πιάστε μια λαχταριστή μπουκιά. 
empty alt

Ριζότο με αχλάδια και gorgonzola

Ριζότο συνδυασμένο με αχλάδι προσφέρει ένα διαφορετιό πιάτο στο τραπέζι, με ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Σπιτικό ψωμί

Φρέσκο και τραγανό σπιτικό ψωμί από τα χεράκια σας. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις του ψωμιού.
empty alt

Μους με limoncello

Τι είναι κίτρινο, έχει ιδιαίτερη γεύση και γίνεται μους;
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Σάλτσα guakamole

Εξαιρετική σάλτσα για να συνοδεύσετε κόκκινα κρέατα.
Back To Top