Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Απολαυστικά brownies που θα θέλετε να τα φτιάχνετε συνέχεια

Υλικά:

50 γρ. maizena

20 γρ. ρυζάλευρο

120 γρ. βούτυρο

80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

20 γρ. κακάο σκόνη

2 αυγά

200 γρ. ζάχαρη

½ κ.γ. μπέκιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

Για το crumble

65 γρ. ρυζάλευρο

35 γρ. πολέντα πολύ ψιλή

150 γρ. βούτυρο

80 γρ. ζάχαρη

120 γρ. καστανή ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

Οδηγίες:

Για το 1ο μείγμα 

Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με την κουβερτούρα και αφήνουμε στην άκρη να μείνει χλιαρό. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά κορδόνι το μείγμα με τη σοκολάτα και το βούτυρο. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε ανακατέψει όλα τα ξηρά υλικά και αυτό το μείγμα το κοσκινίζουμε και το ρίχνουμε στο μείγμα με τη ζάχαρη και τα αυγά. Κρατάμε στην άκρη.

Για το crumble

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο παγωμένο κομμένο σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε το αλεύρι, την πολέντα, τις 2 ζάχαρες και την κανέλα και το δουλεύουμε πολύ γρήγορα με τις άκρες των δαχτύλων μας (να μείνει κομματάκια). Παίρνουμε ένα ταψί 22Χ33, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε το πρώτο μείγμα, το απλώνουμε καλά και από πάνω απλώνουμε το δεύτερο μείγμα με τα κομματάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30-35 λεπτά. Μόλις δούμε να έχει ψηθεί βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και κόβουμε τετραγωνάκια.

empty alt

Ριζότο με κολοκύθα και amaretto

Το μυστικό σε αυτό το ξεχωριστό πιάτο είναι ο συνδυασμός ανεπάντεχων υλικών.
empty alt

Σπαγγέτι all’ Amatriciana

Τα μακαρόνια με την ακαταμάχητη γεύση απλών αλλά λαχταριστών υλικών.
empty alt

Γαλακτομπούρεκο

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα και υπέροχη γεύση.
empty alt

Κανελόνια με ραδίκια και πατάτες

Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά η γεύση τους θα σας αποζημιώσει.
empty alt

Πιπερονάτα

Άλλη μια επιλογή για να απολάσετε τις αγαπημένες πιπεριές με πλούσια γεύση.
empty alt

Ντρέσινγκ για σαλάτα

Ένα υπέροχο ντρέσινγκ για να δώσετε γεύση στις σαλάτες και τα λαχανικά σας.
empty alt

Gomasio

Φτιάξτε το για να δώσετε μία έξτρα γεύση στις σαλάτες σας, το ρύζι και τις σούπες.
empty alt

Μους σελινόριζας

Σελινόριζα με κρέμα γάλακτος και μοσχοκάρυδο στο μίξερ.
Back To Top