Εύκολη   Μερίδες : 6   21.01-04.59  

Φροντίστε να έχετε φράουλες και βατόμουρα και θα το φτιάξετε σε χρόνο μηδέν.

Υλικά:

(για ένα ταψί 12Χ18)

80 γρ. φράουλες κομμένες στα τέσσερα

125 γρ. βατόμουρα

100 γρ. αλεύρι

60 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια

40 γρ. μαύρη ζάχαρη

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με κρύα χέρια το αλεύρι μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη ώστε να γίνει ένα μείγμα σαν ψίχα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Παίρνουμε το ταψάκι, βουτυρώνουμε τη βάση και απλώνουμε μία στρώση με τις φράουλες. Από πάνω απλώνουμε μία στρώση από το μείγμα με το αλεύρι, ύστερα βάζουμε μία στρώση από τα βατόμουρα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη στρώση από το μείγμα με το βούτυρο. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά ώσπου να γκρατιναριστεί.

empty alt

Αρνί με λευκό κρασί

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.
empty alt

Orecchiette con cime di rape (με μπρόκολο)

Τα λαχανικά με το ψάρι δίνουν την σπιρτάδα σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.
empty alt

Πίτα με κιμά, ελιές και φέτα

Λαχταριστή πίτα με γέμιση από κιμά και φέτα. Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
empty alt

Ρολό σε κρούστα από καλαμπόκι

Ιδιαίτερη συνταγή για ρολό κιμά, συνδυάζεται άψογα με τα φλέικς καλαμποκιού.
empty alt

Carpaccio ξιφία

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.
empty alt

Crumble από μήλο

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 
Back To Top