Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Cupcakes

0     

Cupcakes

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  6
Ώρα μαγειρέματος
  6:30μμ-9μμ
ΑλεύριΒούτυρο

Υλικά

70 γρ. αλεύρι

60 γρ. βούτυρο λιωμένο

2 γρ. μπέκιν πάουντερ

1 αυγό

20σταγόνες υγρή στέβια

1 πρέζα άρωμα βανίλια

1 πρέζα αλάτι

Χαρτάκια για τα cupcake

Για το frosting

100 γρ. Φιλαδέλφεια light

100 γρ. mascarpone

8 σταγόνες υγρή στέβια

1 γρ. άρωμα βανίλια

2-3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Οδηγίες

Ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το μπέκιν πάουντερ και τη ζάχαρη. Χτυπάμε το αυγό μαζί με το βούτυρο και σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε το προηγούμενο με τα στέρεα υλικά και τέλος ρίχνουμε την υγρή στέβια και το άρωμα βανίλιας. Παίρνουμε τα χαρτάκια, τα βάζουμε μέσα στα φορμάκια για τα cupcake, γεμίζουμε μέχρι τη μέση και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα φτιάχνουμε το frosting. Χτυπάμε σε ένα μπολ το Φιλαδέλφεια με το mascarpone, ρίχνουμε ύστερα τη στέβια και το άρωμα βανίλιας, χωρίζουμε το μείγμα στα 2 και στο ένα ρίχνουμε τις σταγόνες με το χρώμα. Γεμίζουμε 2 σακούλες ζαχαροπλαστικής με τα 2 μείγματα. Μόλις κρυώσουν τα cupcake γαρνίρουμε με τα 2 frosting.