Μέτρια   Μερίδες : 4   10.01-12.30  

Απολαυστικό ακόμα και σκέτο!

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι

30 γρ. μαγιά νωπή

600 ml νερό χλιαρό

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. ζάχαρη

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι ελιές μαύρες ψιλοκομμένες

1 κ.γ. δυόσμο ξερό

Ελαιόλαδο για επάλειψη

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Αφήνουμε 10 λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Ρίχνουμε στο μίξερ το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ζυμώνουμε με το γάντζο σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το μείγμα με τη μαγιά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μία λεία και ελαστική ζύμη. Χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα και ρίχνουμε μέσα τις ελιές και το δυόσμο. Γυρίζουμε λίγες φορές ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και τοποθετούμε τη ζύμη σε μία λεκάνη που έχουμε περάσει με ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 4 ίσα κομμάτια, πλάθουμε και αλείφουμε με ελαιόλαδο το ταψί. Τοποθετούμε μέσα τα ψωμάκια, τα χαράσσουμε σε 1-2 σημεία και τα κρατάμε έξω για 30 λεπτά. Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε τα ψωμιά για 40-50 λεπτά έως ότου ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε μία σχάρα να κρυώσουν.

empty alt

Φοκάτσια jenovese

Το γενοβέζικο ψωμί που έχει βρει την θέση του στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Ριζότο alla milanese (κίτρινο)

Αυτό το ριζότο έχει ιδιαίτερη γεύση και μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας.
empty alt

Μπισκότα του καουμπόη

Αμερικάνικη συνταγή για μπισκότα χωρίς πολλές θερμίδες με σταφίδα, καρύδι και σοκολάτα
empty alt

Γαρίδες με πολύχρωμες πιπεριές

Οι αγαπημένες γαρίδες δένουν υπέροχα με τις πιπεριές και τα ζυμαρικά που προτιμάτε.
empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
empty alt

Ψαρονέφρι με θυμάρι

Με ελάχιστα υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας δημιουργείτε ένα υπέροχο πιάτο.
empty alt

Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι

Μια βόλτα από το μανάβη και φρέσκα φρούτα κατευθείαν στο πιάτο σας.
empty alt

Ριζότο με σαμπάνια και σολομό

Γεύση μεθυστική και ξεχωριστή σε ένα ριζότο που τολμά να συνδυάσει τη σαμπάνια με το σολομό.
Back To Top