Μέτρια   Μερίδες : 4   10.01-12.30  

Απολαυστικό ακόμα και σκέτο!

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι

30 γρ. μαγιά νωπή

600 ml νερό χλιαρό

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. ζάχαρη

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι ελιές μαύρες ψιλοκομμένες

1 κ.γ. δυόσμο ξερό

Ελαιόλαδο για επάλειψη

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Αφήνουμε 10 λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Ρίχνουμε στο μίξερ το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ζυμώνουμε με το γάντζο σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το μείγμα με τη μαγιά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μία λεία και ελαστική ζύμη. Χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα και ρίχνουμε μέσα τις ελιές και το δυόσμο. Γυρίζουμε λίγες φορές ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και τοποθετούμε τη ζύμη σε μία λεκάνη που έχουμε περάσει με ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 4 ίσα κομμάτια, πλάθουμε και αλείφουμε με ελαιόλαδο το ταψί. Τοποθετούμε μέσα τα ψωμάκια, τα χαράσσουμε σε 1-2 σημεία και τα κρατάμε έξω για 30 λεπτά. Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε τα ψωμιά για 40-50 λεπτά έως ότου ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε μία σχάρα να κρυώσουν.

empty alt

Chicken pie

Κλείστε το νοστιμότατο κοτόπουλο μέσα σε δυο φύλλα κουρού.
empty alt

Affogato Cioccolato

Affocato ciocolato ή ο θρίαμβος της σοκολάτας και της γευστικής απόλαυσης.
empty alt

Κρέμα patisserie χωρίς γλουτένη

Πανεύκολη κρέμα patisserie για τα γλυκά σας
empty alt

Κανελόνια με ραδίκια και πατάτες

Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά η γεύση τους θα σας αποζημιώσει.
empty alt

Χταπόδι κοκκινιστό

Μεζές ιδανικός  για να συνοδεύσει το τραπέζι της παρέας.
empty alt

Μπουκίτσες από ρεβίθια και κουκουνάρι

Το θρεπτικό ρεβύθι συναντά τα κουκουνάρια, το κεφαλοτύρι και το αυγό.
empty alt

Strudel με κεράσια

Αρωματικό στρούντελ κεράσι που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
empty alt

Orecchiette με αντσούγιες και λαχανάκια Βρυξελλών

Συνδυασμός ψαριού και λαχανικών δημιουργούν μια απρόσμενη γευστική έκπληξη.
Back To Top