Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Φαχίτας

0     

Φαχίτας

Βαθμός Δυσκολίας
  3
Μερίδες
  8
Ώρα μαγειρέματος
  3μμ-6:30μμ
ΚόλιανδροΚρεμμύδιΚύμινοΜπύραΠιπεριά

Υλικά

400 γρ. κόντρα φιλέτο κομμένο julien

400 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο julien

4 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 πιπεριά κόκκινη

1 πιπεριά κίτρινη

1 πρέζα κύμινο

Αλάτι

Πιπέρι

Χυμό από 2 lime

1 κουτάκι μπύρα

2 κ. γλυκού sauce worcestershire

1 μάτσο κόλιανδρο φρέσκο τριμμένο

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

100 γρ. gouda κομμένο julien για το σερβίρισμα

Λίγη soire cream για το σερβίρισμα

Wakamole για το σερβίρισμα

8 τορτίγιας για το σερβίρισμα

Κρέμα από φασόλια για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Μαρινάρουμε το κρέας από το προηγούμενο βράδυ. Σε δύο μπολάκια ξεχωριστά σκεπάζουμε το κρέας και το κοτόπουλο με τη μπύρα, το lime και το κόλιανδρο. Την επόμενη μέρα, κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια julien, τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε το κρέας και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι, τσιγαρίζουμε πολύ καλά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη σάλτσα worcestershire και το κύμινο και αφήνουμε για 10 λεπτά να πάρουν γεύση και να βράσουν. Σερβίρουμε παίρνοντας τη τορτίγια, βάζουμε μέσα ό,τι άλλο θέλουμε, το κρέας και τυλίγουμε.