Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Μία εναλλακτική πρόταση για την αγαπημένη σε όλους φασολάδα.

Υλικά:

½ κιλό φασόλια μέτρια

1 κρεμμύδι

2 καρότα

1 σέλινο

2 σκελίδες σκόρδο

300 γρ. ντομάτα κον κασέ

300 γρ. μύδια

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε τα φασόλια να μουσκέψουν για 10 ώρες σε παγωμένο νερό. Ξεπλένουμε και βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό. Προσθέτουμε μέσα όλα τα λαχανικά κομμένα σε μικρά κομματάκια και αφήνουμε να βράζει. Ξεχωριστά σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα μύδια να ανοίξουν με λίγο ελαιόλαδο και το μαϊντανό. Τα καθαρίζουμε, κρατάμε την ψίχα και το νερό. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, αφήνουμε να βράσει 5-6 λεπτά και τη ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα φασόλια και ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει ακόμα μέχρι να χυλώσουν και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό από τα μύδια. Μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα τα μύδια με το μαϊντανό. Σερβίρεται αρκετά ζεστή.

empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Τορτελίνι ογκρατέν

Πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο σκέτος πειρασμός που αξίζει να το δοκιμάσετε.
empty alt

Linguine με καβούρι, σολομό και λεμόνι

Πέννες με ιδιαίτερη γεύση που χάρη στον ωραίο συνδιασμό του καβουριού και του σολομού.
empty alt

Πύργος από φέτες ψωμί με γαύρο και σάλτσα από ντομάτα

Ο ταπεινός γαύρος σε μια βασιλική εκδοχή.
empty alt

Σαλάτα με λαχανικά και καλαμπόκι

Αναμείξτε σε ένα βαθύ πιάτο τα πιο φρέσκα υλικά από το μποστάνι.
empty alt

Χωριάτικη πίτα με πατάτα και σπανάκι

Μία πίτα που φέρνει κοντά τις αγαπημένες μας γεύσεις
empty alt

Σολομός με αμύγδαλα, ντοματίνια και μέντα

Η πιο απίθανη παρέα για έναν σολομό: αμύγδαλα, μέντα, τοματίνια και σχοινόπρασο.
empty alt

Σαλάτα με φρούτα

Εντυπωσίασε στο γεύμα σου κλείνοντας με μία υπέροχη και ταυτόχρονα θρεπτική σαλάτα με φρούτα.
Back To Top