Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Μία εναλλακτική πρόταση για την αγαπημένη σε όλους φασολάδα.

Υλικά:

½ κιλό φασόλια μέτρια

1 κρεμμύδι

2 καρότα

1 σέλινο

2 σκελίδες σκόρδο

300 γρ. ντομάτα κον κασέ

300 γρ. μύδια

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε τα φασόλια να μουσκέψουν για 10 ώρες σε παγωμένο νερό. Ξεπλένουμε και βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό. Προσθέτουμε μέσα όλα τα λαχανικά κομμένα σε μικρά κομματάκια και αφήνουμε να βράζει. Ξεχωριστά σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα μύδια να ανοίξουν με λίγο ελαιόλαδο και το μαϊντανό. Τα καθαρίζουμε, κρατάμε την ψίχα και το νερό. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, αφήνουμε να βράσει 5-6 λεπτά και τη ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα φασόλια και ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει ακόμα μέχρι να χυλώσουν και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό από τα μύδια. Μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα τα μύδια με το μαϊντανό. Σερβίρεται αρκετά ζεστή.

empty alt

Μίνι τσιζκέικ με πορτοκάλι

Το οτι είναι μίνι σε μέγεθος, δε σημαίνει ότι υστερεί σε μέγα γεύση!
empty alt

Σάλτσα αγιολί

Μία σάλτσα που συνοδεύει εξαιρετικά το ψάρι και τα λευκά κρέατα.
empty alt

Σαλάτα με μήλα και δαμάσκηνα

Τα φρούτα δίνουν χρώμα και διαφορετική γεύση στην σαλάτα σας.
empty alt

Carpaccio ξιφία

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.
empty alt

Carpaccio κρέας alla caprese

Εντυπωσιακό ορεκτικό που η γεύση του θα ανταμείψει την απαιτητική διαδικασία του.
empty alt

Μπεσαμέλ gluten free

Να πως να φτιάξετε πανεύκολα μπεσαμέλ χωρίς γλουτένη.
empty alt

Gomasio

Φτιάξτε το για να δώσετε μία έξτρα γεύση στις σαλάτες σας, το ρύζι και τις σούπες.
empty alt

Καναπεδάκια με αχλάδι και γκοργκονζόλα

Να πως τα αχλάδια παίρνουν την θέση του ορεκτικού στο τραπέζι σας.

Back To Top