Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Γίνεται μπακαλιάρος με... καφέ espresso; Γίνεται και είναι νοστιμότατο.

Υλικά:

4 φιλέτα μπακαλιάρου των 150 γρ

1 κ.σ. δεντρολίβανο τριμμένο

1 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο

Ζεστ από 1 πορτοκάλι

4 φινόκιο κομμένο στα τέσσερα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

60 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι

3 κ.σ κεφαλοτύρι τριμμένο

3 κ.σ. φρυγανιά

1 κ.σ. καφέ espresso

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τις ελιές και τα φινόκιο. Αλατίζουμε και σκεπάζουμε, αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό. Αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά. Ετοιμάζουμε τα υλικά για το πανάρισμα σε ένα μπολ δηλαδή το τυρί, τη φρυγανιά, τον καφέ και το ζεστ από το πορτοκάλι και τα ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Τα πανάρουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα γαρνίρουμε με τα φινόκιο και το μαϊντανό τριμμένο.

 

empty alt

Τηγανιά κρασάτη

Η παραδοσιακή τηγανιά για τους μερακλήδες της γνήσιας γεύσης.
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Γαρίδες καυτερές

Ότι καλύτερο έχει να μας δώσει η θάλασσα, ανακατεμένο με πεπεροτσίνο για έξτρα γεύση.
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Ρυζοκροκέτες

Συνοδεύστε το κρέας ή το κοτόπουλο με τραγανές ρυζοκροκέτες για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. 
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Σαλάτα με σπανάκι και παντζάρια

Υπέροχη και ξεχωριστή σαλάτα σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση

Back To Top