Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Γίνεται μπακαλιάρος με... καφέ espresso; Γίνεται και είναι νοστιμότατο.

Υλικά:

4 φιλέτα μπακαλιάρου των 150 γρ

1 κ.σ. δεντρολίβανο τριμμένο

1 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο

Ζεστ από 1 πορτοκάλι

4 φινόκιο κομμένο στα τέσσερα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

60 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι

3 κ.σ κεφαλοτύρι τριμμένο

3 κ.σ. φρυγανιά

1 κ.σ. καφέ espresso

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τις ελιές και τα φινόκιο. Αλατίζουμε και σκεπάζουμε, αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό. Αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά. Ετοιμάζουμε τα υλικά για το πανάρισμα σε ένα μπολ δηλαδή το τυρί, τη φρυγανιά, τον καφέ και το ζεστ από το πορτοκάλι και τα ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Τα πανάρουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα γαρνίρουμε με τα φινόκιο και το μαϊντανό τριμμένο.

 

empty alt

Σπαγγέτι με γαρίδες και pesto

Το pesto με γαρίδες δίνουν ενα πρωτότυπο συνδυασμό που συνοδεύει άψογα το σπαγγέτι σας.
empty alt

Ρύζι με θαλασσινά

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 
empty alt

Σαλάτα με τόνο, μύρτιλα και βαλεριάνα

Ένα δροσερό πιάτο που ανοίγει την όρεξη για περαιτέρω γεύσεις.
empty alt

Ρύζι μαύρο με σκόρδο λεμόνι και ντομάτα

Η αγαπημένη τροφή των Κινέζων, σε ένα πιάτο που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Pasta με 4 τυριά

Η πλούσια γεύση των τυριών σε ένα ξεχωριστό συνδυασμό.
empty alt

Μπισκότα από μαύρη ζάχαρη

Συνδυάστε τα αγνά υλικά, με την τραγανή απόλαυτη των μπισκοτιών.
empty alt

Carne alla pizzaiola

Μία εύκολη ιταλική συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε αν έχετε μοσχαρίσιες μπριζόλες στο ψυγείο σας και ψάχνετε έναν διαφορετικό τρόπο να τις μαγειρέψετε.
empty alt

Πίτσα light με λαχανικά

Ένα άκρως λαχταριστό πιάτο που τρώγεται καυτό ή κρύο ακόμη και για πρωινό.
Back To Top