Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Ενα πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό σας ή να γίνει ορεκτικό.

Υλικά:

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

250 γρ. ταχίνι

100 γρ. σταφίδες πασπαλισμένες με αλεύρι

100 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

200 γρ. νερό

1 σφηνάκι κονιάκ

1 κ.σ. μπέκιν πάουντερ

Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι

Χυμό από 1 λεμόνι

Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα. Ύστερα προσθέτουμε το ταχίνι αφού το έχουμε αραιώσει σε ένα ποτήρι με νερό και ακολούθως  προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και το πορτοκάλι, το κονιάκ, το μπέκιν και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ζυμώνουμε καλά και προσθέτουμε μέσα και τις σταφίδες μαζί με τα καρύδια. Αν δούμε τη ζύμη μας πολύ μαλακή ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

empty alt

Spaghetti με καπνιστό ψάρι

Τρία διαφορετικά καπνιστά ψάρια για ένα ιδιαίτερο πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Φιλέτο σε κρούστα

Αλλιώτικη πρόταση για να απολαύσετε το φιλέτο σας.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Φασολάδα με μύδια

Μία εναλλακτική πρόταση για την αγαπημένη σε όλους φασολάδα.
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Pasta με pesto vegan

Ένα εύκολο και γρήγορο pesto για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας.
empty alt

Αμάρανθος και κινόα με ξηρούς καρπούς και λαχανικά

Ένα πιάτο με υψηλή θρεπτική αξία.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
Back To Top