Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Ενα πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό σας ή να γίνει ορεκτικό.

Υλικά:

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

250 γρ. ταχίνι

100 γρ. σταφίδες πασπαλισμένες με αλεύρι

100 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

200 γρ. νερό

1 σφηνάκι κονιάκ

1 κ.σ. μπέκιν πάουντερ

Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι

Χυμό από 1 λεμόνι

Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα. Ύστερα προσθέτουμε το ταχίνι αφού το έχουμε αραιώσει σε ένα ποτήρι με νερό και ακολούθως  προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και το πορτοκάλι, το κονιάκ, το μπέκιν και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ζυμώνουμε καλά και προσθέτουμε μέσα και τις σταφίδες μαζί με τα καρύδια. Αν δούμε τη ζύμη μας πολύ μαλακή ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

empty alt

Σαλάτα με αβοκάντο και μανιτάρια champignon

Ένα ανάλαφρο γεύμα που κλέβει τις εντυπώσεις. 
empty alt

Ζωμός ψαριού

Μπορείτε να διατηρήσετε το ζωμό ψαριού στην κατάψυξη μέσα σε παγοθήκες.
empty alt

Gomasio

Φτιάξτε το για να δώσετε μία έξτρα γεύση στις σαλάτες σας, το ρύζι και τις σούπες.
empty alt

Spaghetti με χταπόδι στο φούρνο

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.
empty alt

Μπρουσκέτα

Για σνακ το απόγευμα με φίλους ή μόνο για εμάς. 
empty alt

Αντσούγιες μαριναρισμένες σε κρούστα ψωμιού

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Πέννες αλα αραμπιάτα

Νόστιμη και εύκολη συνταγή με ταπεινά υλικά αλλά ξεχωριστή γεύση.
Back To Top