Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Ενα πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό σας ή να γίνει ορεκτικό.

Υλικά:

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

250 γρ. ταχίνι

100 γρ. σταφίδες πασπαλισμένες με αλεύρι

100 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

200 γρ. νερό

1 σφηνάκι κονιάκ

1 κ.σ. μπέκιν πάουντερ

Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι

Χυμό από 1 λεμόνι

Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα. Ύστερα προσθέτουμε το ταχίνι αφού το έχουμε αραιώσει σε ένα ποτήρι με νερό και ακολούθως  προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και το πορτοκάλι, το κονιάκ, το μπέκιν και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ζυμώνουμε καλά και προσθέτουμε μέσα και τις σταφίδες μαζί με τα καρύδια. Αν δούμε τη ζύμη μας πολύ μαλακή ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

empty alt

Ρολάκια από μαρούλι με τυρί Gorgonzola και καρυδόψιχα

Διαφορετικά ντολμαδάκια με φύλλα μαρουλιού.
empty alt

Πάπια με σάλτσα πορτοκάλι

Πάπια με πορτοκάλι..συνδυασμός που απογειώνει τη γεύση. Τολμήστε το!
empty alt

Σουπιές alla marinara

Το πιάτο με το νόστιμο θαλασσινό σε μια ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Carne alla pizzaiola

Μία εύκολη ιταλική συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε αν έχετε μοσχαρίσιες μπριζόλες στο ψυγείο σας και ψάχνετε έναν διαφορετικό τρόπο να τις μαγειρέψετε.
empty alt

Μοσχαράκι με τσίλι και σκόρδο

Πλούσια γεύση και εξαιρετική επιλογή για ψήσιμο στα κάρβουνα.
empty alt

Carpaccio ξιφία

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.
empty alt

Σουφλέ πατάτας με άρωμα ανατολής

Συνδυάζονται άψογα ο παστουρμάς με την πατάτα, το μοσχοκάρυδο και τα μαλακά τυριά. 
empty alt

Αρνί στην κατσαρόλα με κουκιά και σκόρδο

Ενας ακόμη τρόπος για να απολαύσετε το αρνάκι συνδυασμένο με κουκιά.

Back To Top