Δύσκολη   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Μπορεί να μην είναι τόσο εύκολη αλλά είναι σίγουρα εντυπωσιακή και στην εμφάνιση και στη γεύση.

Υλικά:

6 φύλλα ζελατίνης μουσκεμένα σε κρύο νερό

5 κρόκους αυγών

½ φλιτζάνι ζάχαρη

2 ½ φλιτζάνια γάλα ζεστό

1 πρέζα βανίλια σκόνη

300 γρ. σαντιγί

1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ

Μαρμελάδα φράουλα

1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας

Ζάχαρη άχνη

1 χούφτα χοντροκομμένοι ξηροί καρποί

½ κιλό φράουλες

Φόρμα για σαρλότ

Οδηγίες:

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα ζεστό. Στραγγίζουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας. Μόλις πήξει ελαφρώς η κρέμα μας αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Ύστερα ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ραντίζουμε λίγα μπισκότα με το λικέρ της αρεσκείας μας και τα βουτάμε σε ένα μπολ με ζάχαρη άχνη. Τινάζουμε ελαφρά και τοποθετούμε στα τοιχώματα της φόρμας για σαρλότ ώστε να καλυφθεί παντού. Αδειάζουμε μέσα στη φόρμα την κρέμα, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 8-10 ώρες να παγώσει και να σφίξει. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε πολύ προσεκτικά τη σαρλότ, απλώνουμε στην επιφάνειά της μία στρώση μαρμελάδα φράουλα, πασπαλίζουμε με λίγους ξηρούς καρπούς και στολίζουμε αν θέλουμε με λίγες φρέσκες φράουλες κομμένες στη μέση.

empty alt

Carpaccio σολομού με σάλτσα αβοκάντο

Ο σολομός και σε αυτό το πιάτο κλέβει την παράσταση.
empty alt

Σουφλέ πατάτας με άρωμα ανατολής

Συνδυάζονται άψογα ο παστουρμάς με την πατάτα, το μοσχοκάρυδο και τα μαλακά τυριά. 
empty alt

Χοιρινό με ντομάτες και λουκάνικα

Γευστική πανδαισία με λεπτές ισορροπίες.
empty alt

Ριζότο με κολοκυθάκια και τα λουλούδια τους

Τα πιο γευστιά "λουλούδια" στο πιάτο σας με το πάντα  αγαπημένο ριζότο.
empty alt

Αλμυρό πανετόνε

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.
empty alt

Πουτίγκα βερίκοκο

Βυθίστε το κουτάλι σας στην πουτίγκα και ανακαλύψτε τις γεύσεις που κρύβει. 
empty alt

Σπαγγέτι με αστακό

Ειναι η διάσημη μακαρονάδα που μπορεί να γίνει το κυρίως πιάτο ένος επίσημου γεύματος.
empty alt

Θρίαμβος της θάλασσας

Φρούτα της θάλασσας σε απόλυτη αρμονία, με τα πάντα αγαπημένα μακαρόνια.
Back To Top