Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.

Υλικά:

400 γρ. ξιφία

2 αυγά χτυπημένα

5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη χωρίς γλουτένη

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

50 γρ. κουκουνάρι

Χυμό από 1 λεμόνι

1 πρέζα ρίγανη

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβουμε το ψάρι τετραγωνάκια και το βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να τσιγαριστεί και να ροδοκοκκινίσει για λίγα λεπτά. Αφήνουμε ύστερα να κρυώσει, μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε μέσα τα αυγά, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το τυρί και ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας σιγά σιγά τη φρυγανιά ώστε να αποκτήσουμε ένα μείγμα όπου να πλάθονται κεφτεδάκια. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου ώστε να ξεκουραστούν και να σφίξουν. Τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο γυρνώντας και από τις δύο πλευρές και μόλις ροδοκοκκινίσουν τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Αν θέλουμε τα συνοδεύουμε με μία σάλτσα από φρέσκια ντομάτα.

empty alt

Παστίτσιο με κοτόπουλο

Ελαφρύ και αλλιώτικο παστίτσιο με κοτόπουλο.
empty alt

Σπαγγέτι all’ Amatriciana

Τα μακαρόνια με την ακαταμάχητη γεύση απλών αλλά λαχταριστών υλικών.
empty alt

Λαζάνια al pesto

Ενα γευστικό πιάτο που κλέβει πάντα την παράσταση.
empty alt

Πύργος από φέτες ψωμί με γαύρο και σάλτσα από ντομάτα

Ο ταπεινός γαύρος σε μια βασιλική εκδοχή.
empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Πίτσα μαργαρίτα

Η πιο διάσημη πίτσα με τα πιο απλά υλικά και τους αναρίθμητους θαυμαστές.
empty alt

Μπουγάτσα

Πανεύκολη συνταγή για σπιτική μπουγάτσα με λαχταριστή κρέμα. 
empty alt

Brownie με μαύρα φασόλια και σοκολάτα

Κι όμως τα μαύρα φασόλια τρώγονται και αλλιώς.

Back To Top