Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Το κλασικό πιάτο που υποκύπτουν όλοι.

Υλικά:

680 γρ. κιμά (μισό αρνί – μισό μοσχαρίσιο)

150 ml γάλα

50 γρ. ψίχα φρέσκου ψωμιού σε τρίμματα

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 κ.γ. κύμινο

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλεύρι για το πασπάλισμα

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

600 ml πασάτα

1 κ.γ. ζάχαρη

2 φύλλα δάφνης

1 μικρό κρεμμύδι

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Αναμειγνύουμε τα ψίχουλα ψωμιού με το γάλα. Προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο και το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε. Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα μικρού λουκάνικου μήκους 5 εκ. και τα αλευρώνουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κουταλιές από το ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια γυρίζοντάς τα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σιγοβράζουμε την πασάτα, τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης και το κρεμμύδι για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Τα σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

empty alt

Πίτα με κιμά, ελιές και φέτα

Λαχταριστή πίτα με γέμιση από κιμά και φέτα. Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
empty alt

Σαλάτα με κριθάρι και λαχανικά

Σαλάτα χορταστική και απολύτως γευστική και υγιεινή.
empty alt

Πάστα Φλώρα για ερωτευμένους

Πάστα Φλώρα, ένα γλυκό για όλες τις ώρες...
empty alt

Σκαλοπίνια με ροζ πιπέρι

Ιδιαίτερη γευστική πρόταση που θα δώσει διαφορετική όψη στο τραπέζι σας.
empty alt

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κινόα

Μία εναλλακτική πρόταση για γεμιστές ντομάτες.
empty alt

Ριζότο με κολοκύθα και amaretto

Το μυστικό σε αυτό το ξεχωριστό πιάτο είναι ο συνδυασμός ανεπάντεχων υλικών.
empty alt

Κεφτεδάκια από λάχανο και τυρί

Αν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα κεφτεδάκια πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε την παραπάνω συνταγή.
Back To Top