Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Η λιχουδιά που έχει την τιμητική της στο καρναβάλι της Βενετίας αλλά παίρνει θέση στις κουζίνες του κόσμου.

Υλικά:

500 γρ. γάλα

100 γρ. βούτυρο

50 γρ. ζάχαρη

350 γρ. αλεύρι

6 αυγά

1 βανίλια στικ

1 πρέζα αλάτι

λίγο ηλιέλαιο για τηγάνισμα

1 δόση κρέμα patisieé

Οδηγίες:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Μόλις λιώσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε όλο μαζί το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά για να μη σβολιάσει και βάζουμε πάλι στη φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα. Μόλις το μείγμα φτάσει στο σημείο ώστε να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας , αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, το βάζουμε στο μίξερ, χτυπάμε και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ολόκληρα μέχρι να γίνει μία βελούδινη κρέμα. Αφήνουμε στη συνέχεια το μείγμα να ξεκουραστεί για 2 ώρες. Ύστερα το βάζουμε μέσα σε ένα κορνέ. Έχουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το ηλιέλαιο ζεστό και ρίχνουμε με το κορνέ κόβοντας το μείγμα στο 1,5 εκατοστό περίπου. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα. Σηκώνουμε με την κουτάλα, αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα γεμίζουμε ύστερα με την κρέμα patisieé. Τέλος τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

empty alt

Τραγανές γαρίδες

Ίσως ο πιο απολαυστικός μεζές για να συνοδεύσετε το κρασί ή τη μπύρα σας.
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
empty alt

Μπισκότα από μαύρη ζάχαρη

Συνδυάστε τα αγνά υλικά, με την τραγανή απόλαυτη των μπισκοτιών.
empty alt

Χοιρινά φιλέτα με σάλτσα

Εξωτικό εντυπωσιακό και γευστικό πιάτο.
empty alt

Φιλέτο από μπακαλιάρο με φινόκιο, ελιές και δεντρολίβανο

Γίνεται μπακαλιάρος με... καφέ espresso; Γίνεται και είναι νοστιμότατο.
empty alt

Λουκουμάδες με μελιτζάνα

Διαφορετικοί λουκουμάδες για ένα απρόσμενο ορεκτικό.
empty alt

Σαρδέλες με λευκό κρασί

Έχω μια σαρδέλα, την καθαρίζω και τη ψήνω με λευκό κρασί!
empty alt

Πέννες με βότκα

Πέννες με βότκα ή Ιταλία-Ρωσία στο ίδιο… τραπέζι!
Back To Top