Μέτρια   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Αν σας αρέσει το άρωμα πορτοκαλιού στα φαγητά σας, ο συνδυασμός του με τη γαλοπούλα θα σας ενθουσιάσει. 

Υλικά:

1300 γρ. στήθος γαλοπούλας

90 γρ. κρέμα γάλακτος

40 γρ. βούτυρο

3 πορτοκάλια

1 κύβο ζωμό λαχανικών

35 γρ. καρότο χοντροκομμένο

35 γρ. σέλινο χοντροκομμένο

35 γρ. κρεμμύδι χοντροκομμένο

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. κορν φλάουρ

½ ποτήρι λικέρ Κουρασάο

½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Παίρνουμε τη χύτρα και ρίχνουμε μέσα το καρότο, το σέλινο και το κρεμμύδι. Τα ανακατεύουμε προσθέτοντας και το βούτυρο, βάζουμε μέσα τη γαλοπούλα αφού την έχουμε αλατίσει, σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε τη φλούδα από ένα πορτοκάλι, την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, τη ζεματίζουμε για 2 λεπτά και κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε μέσα στη χύτρα το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε και το λικέρ. Προσθέτουμε τον κύβο του ζωμού λαχανικών, τη ζάχαρη και τη φλούδα πορτοκαλιού που είχαμε κρατήσει στην άκρη. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί στη χύτρα για 25 λεπτά. Ανοίγουμε ύστερα το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα υγρά να εξατμιστούν. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, την κρέμα γάλακτος και λίγο πιπέρι. Μόλις δέσουν όλα μαζί τα υλικά είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

empty alt

Ρολά από λαυράκι με ρόκα και γραβιέρα Κρήτης

Η γραβιέρα Κρήτης βρήκε επιτέλους ταίρι, τα λαυράκια. 
empty alt

Κοτόπουλο με πιπεριές και γάλα καρύδας

Γι'αυτούς που τολμούν να δοκιμάζουν πιο ιδιαίτερες γεύσεις το κοτόπουλο με λαχανικά και γάλα καρύδας αποτελεί εξαιρετική επιλογή.
empty alt

Σάλτσα καυτερή

Ιδανική για εσάς που λατρεύετε τις πικάντικες γεύσεις.
empty alt

Σαλιγκάρια a la vigneronne

Οσοι τα αγαπούν είναι φανατικοί και αυτή η εκδοχή σίγουρα θα τους εκπλήξει.
empty alt

Ρύζι μαύρο με σκόρδο λεμόνι και ντομάτα

Η αγαπημένη τροφή των Κινέζων, σε ένα πιάτο που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Σαλάτα από καλαμάρι με φρέσκο κρεμμυδάκι

Βάλτε τη θάλασσα στη κουζίνα και στο πιάτο σας. 
empty alt

Καναπεδάκια με αχλάδι και γκοργκονζόλα

Να πως τα αχλάδια παίρνουν την θέση του ορεκτικού στο τραπέζι σας.
empty alt

Σουβλάκια με σολομό και καρπούζι

Όσο απίθανος συνδυασμός, τόσο ταιριαστός και ιδανικός.
Back To Top