Δύσκολη   Μερίδες : 2   10.01-12.30  

Αν βαρεθήκατε τα κλασικά γεμιστά δοκιμάστε πιπεριές γεμιστές με κους κους. Μία light και πεντανόστιμη πρόταση για φαγητό.

Υλικά:

2 πιπεριές μεγάλες (1 κόκκινη και 1 κίτρινη)

50 γρ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι

80 γρ. κους κους προβρασμένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Λίγο κύμινο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, τις καθαρίζουμε από τους σπόρους και τις μισές τις κόβουμε τετραγωνάκια. Τα 2 άλλα μισά τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με λίγο νερό να βράσουν και να μαλακώσουν. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε τα κομματάκια από τις πιπεριές. Προσθέτουμε ύστερα λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Προσθέτουμε ύστερα το κους κους, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και λίγο ακόμα νερό και αφήνουμε να βράσουν για 5-10 λεπτά. Σκεπάζουμε ύστερα και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει καλά το κους κους. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις πιπεριές και σερβίρουμε.

empty alt

Παστίτσιο με κοτόπουλο

Ελαφρύ και αλλιώτικο παστίτσιο με κοτόπουλο.
empty alt

Σπαγγέτι all’ Amatriciana

Τα μακαρόνια με την ακαταμάχητη γεύση απλών αλλά λαχταριστών υλικών.
empty alt

Λαζάνια al pesto

Ενα γευστικό πιάτο που κλέβει πάντα την παράσταση.
empty alt

Πύργος από φέτες ψωμί με γαύρο και σάλτσα από ντομάτα

Ο ταπεινός γαύρος σε μια βασιλική εκδοχή.
empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Πίτσα μαργαρίτα

Η πιο διάσημη πίτσα με τα πιο απλά υλικά και τους αναρίθμητους θαυμαστές.
empty alt

Μπουγάτσα

Πανεύκολη συνταγή για σπιτική μπουγάτσα με λαχταριστή κρέμα. 
empty alt

Brownie με μαύρα φασόλια και σοκολάτα

Κι όμως τα μαύρα φασόλια τρώγονται και αλλιώς.

Back To Top