Δύσκολη   Μερίδες : 2   10.01-12.30  

Αν βαρεθήκατε τα κλασικά γεμιστά δοκιμάστε πιπεριές γεμιστές με κους κους. Μία light και πεντανόστιμη πρόταση για φαγητό.

Υλικά:

2 πιπεριές μεγάλες (1 κόκκινη και 1 κίτρινη)

50 γρ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι

80 γρ. κους κους προβρασμένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Λίγο κύμινο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, τις καθαρίζουμε από τους σπόρους και τις μισές τις κόβουμε τετραγωνάκια. Τα 2 άλλα μισά τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με λίγο νερό να βράσουν και να μαλακώσουν. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε τα κομματάκια από τις πιπεριές. Προσθέτουμε ύστερα λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Προσθέτουμε ύστερα το κους κους, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και λίγο ακόμα νερό και αφήνουμε να βράσουν για 5-10 λεπτά. Σκεπάζουμε ύστερα και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει καλά το κους κους. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις πιπεριές και σερβίρουμε.

empty alt

Pesto ρόκας

Διαφορετικό πέστο για να συνοδεύσει τα ζυμαρικά της αρεσκεία σας.
empty alt

Σουβλάκια από σολομό

Σουβλάκια από σολομό μαριναρισμένα με σκόρδο και μουστάρδα. Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Ριζότο με κολοκυθάκια και τα λουλούδια τους

Τα πιο γευστιά "λουλούδια" στο πιάτο σας με το πάντα  αγαπημένο ριζότο.
empty alt

Σαλάτα με σύκα, φέτα, προσούτο και πεπόνι

Σύκα και πεπόνι σε αρμονία με προσούτο και τυρί.
empty alt

Πίτα με ταχίνι

Ενα πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό σας ή να γίνει ορεκτικό.
empty alt

Ριζότο με κολοκύθα και amaretto

Το μυστικό σε αυτό το ξεχωριστό πιάτο είναι ο συνδυασμός ανεπάντεχων υλικών.
empty alt

Ριζότο με μελάνι από σουπιά

Το ριζότο που θα "γράψει" την δική του ιστορία στον ουρανίσκο σας.
Back To Top