Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Γευστική και πρωτότυπη λύση για το κουνουπίδι που θα σας δώσει ένα διαφορετικό πιάτο.

Υλικά:

550 γρ. κουνουπίδι

70 γρ. πράσο κομμένο σε ροδέλες

35 γρ. αλεύρι

45 γρ. βούτυρο

1 λίτρο ζωμό κότας

Αλάτι

Πιπέρι

10 ml κρέμα γάλακτος

2 κρόκοι

Οδηγίες:

Κόβουμε το κουνουπίδι σε κομμάτια και το αφήνουμε για 10 λεπτά σε νερό με ξύδι. Κρατάμε περίπου 100 γρ. για το σερβίρισμα, τα κόβουμε πιο μικρά και τα βράζουμε ελάχιστα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το πράσο ελαφρά. Προσθέτουμε ύστερα το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα για 5 λεπτά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό ανακατεύοντας συνέχεια και αφήνουμε να βράσει. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα προσέχοντας να μη κολλήσει. Τέλος προσθέτουμε το κουνουπίδι και το αφήνουμε για 30-40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας αραιά. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε και πολτοποιούμε. Αφού έχουμε την σούπα έτοιμη χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε στη σούπα μας ανακατεύοντας να πάρει βελούδινη υφή. Σερβίρουμε με τα κομματάκια κουνουπίδι που έχουμε κρατήσει.

empty alt

Περσική τούρτα

Με λίγι αλέυρι, φουντούκια, φρουκτόζη, αυγά και αυγά φτιάχνουμε θαύματα. 
empty alt

Κοτόπουλο με μουστάρδα

Κοτόπουλο στο φούρνο με μουστάρδα, γιαούρτι και λοιπές νοστιμιές.
empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
empty alt

Ερωτικές μπουκιές

Όταν το μέλι, το ανθόνερο και η καρυδόψυχα τυναντούν το σουσάμι.
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Βοδινό κρέας κατσαρόλας με φασόλια και μπύρα

Τη μπύρα μη την πιείτε, βάλτε τη στο φαγητό για μια γεύση έκπληξη! 
empty alt

Νιόκι πατάτας με πορτοκάλι

Παραδοσιακό πιάτο της ιταλικής κουζίνας το οποίο μπορούμε να βρούμε σε διάφορες παραλλαγές. 
empty alt

Πικάντικη «Ελληνική πίτσα» με μελιτζάνα

Παραγγείλτε την πιο made in Greece πίτσα που φτιάξατε ποτέ! 
Back To Top