Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Γευστική και πρωτότυπη λύση για το κουνουπίδι που θα σας δώσει ένα διαφορετικό πιάτο.

Υλικά:

550 γρ. κουνουπίδι

70 γρ. πράσο κομμένο σε ροδέλες

35 γρ. αλεύρι

45 γρ. βούτυρο

1 λίτρο ζωμό κότας

Αλάτι

Πιπέρι

10 ml κρέμα γάλακτος

2 κρόκοι

Οδηγίες:

Κόβουμε το κουνουπίδι σε κομμάτια και το αφήνουμε για 10 λεπτά σε νερό με ξύδι. Κρατάμε περίπου 100 γρ. για το σερβίρισμα, τα κόβουμε πιο μικρά και τα βράζουμε ελάχιστα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το πράσο ελαφρά. Προσθέτουμε ύστερα το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα για 5 λεπτά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό ανακατεύοντας συνέχεια και αφήνουμε να βράσει. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα προσέχοντας να μη κολλήσει. Τέλος προσθέτουμε το κουνουπίδι και το αφήνουμε για 30-40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας αραιά. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε και πολτοποιούμε. Αφού έχουμε την σούπα έτοιμη χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε στη σούπα μας ανακατεύοντας να πάρει βελούδινη υφή. Σερβίρουμε με τα κομματάκια κουνουπίδι που έχουμε κρατήσει.

empty alt

Πατέ από μανιτάρια Champignon

Γρήγορη και ιδανική συνταγή για ορεκτικό, πάρτι και συγκεντρώσεις με φίλους.
empty alt

Φοκάτσια jenovese

Το γενοβέζικο ψωμί που έχει βρει την θέση του στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα και καλαμάρια

Μια διαφορετική μακαρονάδα με την συνδρομή των καλαμαριών
empty alt

Κολοκυθόσουπα

Λαχταριστή και κρεμώδης κολοκυθόσουπα ιδανική για το χειμώνα
empty alt

Τιμπάλ μελιτζάνας

Εντυπωσιακό τόσο από την εμφάνιση όσο και από τη γεύση.
empty alt

Σουφλέ με τόνο και μπρόκολο

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι με αυτό το λαχανικό θα υποκύψουν σε αυτή την γεύση.
empty alt

Ριζότο με τόνο και wasabi

Γεύση από Ιαπωνία δια μέσω Ιταλίας σε ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Ταρτάρ από ντομάτα και αβοκάντο

Ρίξτε στο μπολ όλα τα υλικά και αφήστε να σας παρασύρουν στην αμαρτία της γεύσης τους. 

Back To Top