Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Η σάλτσα Νάπολη γίνεται γρήγορα, είναι απλή και μπορεί να συνοδεύσει το ζυμαρικό που σας αρέσει.

Υλικά:

1 κιλό ντομάτα roma ή κον κασέ κομμένη καρέ

30 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

40 γρ. καρότο

100 γρ. κρεμμύδι

50 γρ. ελαιόλαδο

10 γρ. ζάχαρη

7 φύλλα βασιλικού

50 γρ. νερό

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Μετά παίρνουμε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν σοταριστούν ρίχνουμε το σκόρδο και το μαϊντανό. Αφού σοταριστούν για λίγο, προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει για περίπου 40-45 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, ώσπου να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και λιώνουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε ολόκληρα τα φύλλα του βασιλικού.

empty alt

Τυλιχτάρια με χοιρινό

Μια πρωτότυπη πρόταση για δείπνο με χοιρινά φιλέτα στο φούρνο.
empty alt

Σαλάτα με αβοκάντο και μανιτάρια champignon

Ένα ανάλαφρο γεύμα που κλέβει τις εντυπώσεις. 
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.
empty alt

Ζελέ με φράουλες και σαντιγί

Τι γυρεύει η φράουλα μέσα σε μια θάλασσα από ζελέ: την απόλαυση! 
empty alt

Μίνι τσιζκέικ με πορτοκάλι

Το οτι είναι μίνι σε μέγεθος, δε σημαίνει ότι υστερεί σε μέγα γεύση!
empty alt

Γιουβέτσι με λαχανικά

Το φαγητό της γιαγιάς με πινελιές λαχανικών.
empty alt

Ριζότο με πεπόνι

Άκρως καλοκαιρινό, δροσερό και νόστιμο.
empty alt

Σπανακόρυζο στο φούρνο

Ενα διαφορετιό σπανακόριζο στο φούρνο με λαχταριστή μπεσαμέλ.
Back To Top