Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Η σάλτσα Νάπολη γίνεται γρήγορα, είναι απλή και μπορεί να συνοδεύσει το ζυμαρικό που σας αρέσει.

Υλικά:

1 κιλό ντομάτα roma ή κον κασέ κομμένη καρέ

30 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

40 γρ. καρότο

100 γρ. κρεμμύδι

50 γρ. ελαιόλαδο

10 γρ. ζάχαρη

7 φύλλα βασιλικού

50 γρ. νερό

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Μετά παίρνουμε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν σοταριστούν ρίχνουμε το σκόρδο και το μαϊντανό. Αφού σοταριστούν για λίγο, προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει για περίπου 40-45 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, ώσπου να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και λιώνουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε ολόκληρα τα φύλλα του βασιλικού.

empty alt

Σαλάτα με αβοκάντο και μανιτάρια champignon

Ένα ανάλαφρο γεύμα που κλέβει τις εντυπώσεις. 
empty alt

Mattonella (τουβλάκι) από σοκολάτα

Σοκολάτα και φουντούκι συμμαχούν για να κατακτήσουν τον ουρανίσκο σας.
empty alt

Φριτέλες του καρναβαλιού

Η λιχουδιά που έχει την τιμητική της στο καρναβάλι της Βενετίας αλλά παίρνει θέση στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό

Το κοτόπουλο στην πιο ωραία και γευστική εκδοχή του.
empty alt

Κρέπες με κρέμα από αχλάδι, κανέλα και πορτοκάλι

Ανοίξτε το μάτι της κουζίνας και ρίξτε στο τηγάνι τα υλικά για την κρέπα.
empty alt

Κανόλι με κρέμα σοκολάτας και φουντουκιών

Ένα επιδόρπιο με καταγωγή από τη Σικελία, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλη γέμιση της αρεσκείας μας. 
empty alt

Σαλάτα παντζάρι

Το παντζάρι γίνεται μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Ντάκος burger

Ενα μπέργκερ αλλιώτικό με τα πιο ταπεινά υλικά και ξεχωριστή γεύση.
Back To Top