Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Η σάλτσα Νάπολη γίνεται γρήγορα, είναι απλή και μπορεί να συνοδεύσει το ζυμαρικό που σας αρέσει.

Υλικά:

1 κιλό ντομάτα roma ή κον κασέ κομμένη καρέ

30 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

40 γρ. καρότο

100 γρ. κρεμμύδι

50 γρ. ελαιόλαδο

10 γρ. ζάχαρη

7 φύλλα βασιλικού

50 γρ. νερό

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Μετά παίρνουμε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν σοταριστούν ρίχνουμε το σκόρδο και το μαϊντανό. Αφού σοταριστούν για λίγο, προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει για περίπου 40-45 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, ώσπου να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και λιώνουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε ολόκληρα τα φύλλα του βασιλικού.

empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
empty alt

Μπουσκέτες με κοτόπουλο και αβοκάντο

Μόλις κόψετε το αβοκάντο θα ανυπομονείτε να το γευτείτε μαζί με ζουμερό κοτόπουλο.
empty alt

Φιλετάκια από μπακαλιάρο με σπανάκι

Το δυναμωτικό σπανάκι συναντά τον θρεπτικό μπακαλιάρο και δημιουργούν μια γαστριμαργική μαγεία. 
empty alt

Μελιτζάνα με φιλέτο χοιρινού με μυρωδικά

Το κλασικό χοιρινό αποκτά μια νέα διάσταση όταν συνδυαστεί με μελιτζάνα και μυρωδικά.
empty alt

Τιραμισού κλασικό

Από τα πιο δημοφιλή ιταλικά γλυκά που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο.
empty alt

Πέννες αλα αραμπιάτα

Νόστιμη και εύκολη συνταγή με ταπεινά υλικά αλλά ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Μπουκιές με αμύγδαλα και μαρμελάδα βερύκοκο

Μπαλίτσες από βερίκοκο για παιχνίδια γεύσης.
empty alt

Σουφλέ με σολομό

Για ένα γρήγορο γεύμα φτιάξτε αυτό το υπέροχο και διαφορετικό σουφλέ με σολομό.
Back To Top