Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Η πατάτα αποκτά την αίγλη και την γεύση που της αξίζει με θαλασσινά.

Υλικά:

4 μέτριες πατάτες

300 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά (καραβίδες, μικρά καλαμαράκια, μύδια, αχιβάδες,γαρίδες)

50 γρ. κρέμα σαντιγί

5 κλωναράκια κρεμμυδάκι φρέσκο

50 γρ. κονιάκ

10 γρ. βούτυρο

50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

2 τούφες άνηθο

Για το πέστο μαϊντανού

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

100 γρ. μαϊντανό

½ σκελίδα σκόρδο

40 γρ. κουκουνάρια

1 φέτα ψωμί του τοστ

Οδηγίες:

Βράζουμε λίγο τις πατάτες και τις βγάζουμε από την κατσαρόλα. Τις περνάμε από την παρμεζάνα και τις γκρατινάρουμε για λίγα λεπτά σε ζεστό φούρνο. Με το εσωτερικό της πατάτας φτιάχνουμε μια κρέμα, περνώντας τη στο μίξερ και προσθέτοντας το βούτυρο την κρέμα σαντιγί , το φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο πολύ ψιλό, αλάτι και πιπέρι. Τσιγαρίζουμε τα θαλασσινά και σβήνουμε με το κονιάκ. Κρατάμε μερικές γαρίδες για το γαρνίρισμα και τα υπόλοιπα θαλασσινά τα ενώνουμε με την κρέμα πατάτας. Με την κρέμα γεμίζουμε τις πατάτες και γαρνίρουμε με τις γαρίδες και τις τουφίτσες άνηθου. Αρωματίζουμε με pesto μαϊντανού.

Για το pesto μαϊντανού περνάμε στο μίξερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά. Συνεχίζουμε να χτυπάμε βάζοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε την υφή που θέλουμε.

empty alt

Μελιτζάνες με μεσογειακό ταμπεραμέντο

Δοκομάστε μελιτζάνα με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα ντομάτας.
empty alt

Πέρκα φιλέτο στο φούρνο με πατάτες

Η πέρκα βρήκε το νόημά της δίπλα σε πατάτες, ελίες και την κάπαρη.
empty alt

Πικάντικη «Ελληνική πίτσα» με μελιτζάνα

Παραγγείλτε την πιο made in Greece πίτσα που φτιάξατε ποτέ! 
empty alt

Ρύζι μαύρο με σκόρδο λεμόνι και ντομάτα

Η αγαπημένη τροφή των Κινέζων, σε ένα πιάτο που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Carpaccio σολομού με σάλτσα αβοκάντο

Ο σολομός και σε αυτό το πιάτο κλέβει την παράσταση.
empty alt

Σούπα με κάρυ

Προσέξτε τη διατροφή σας φτιάχνοντας ελαφριές και νόστιμες σούπες. Συνοδεύστε τη σούπα κάρυ με βρασμένα λαχανικά και 2 κριτσίνια και έχετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα. 
empty alt

«Παντρεμένα» φιλετάκια σολομού

Ο σολομός παντρεμένος ή μη, είναι ιδανικός με παρμεζάνα, σος και λογιών μυρωδικά.
empty alt

Σαλάτα από καλαμάρι με φρέσκο κρεμμυδάκι

Βάλτε τη θάλασσα στη κουζίνα και στο πιάτο σας. 
Back To Top