Δύσκολη   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Μια πανδαισία γεύσεων, υλικών και αρωμάτων σε ένα πιάτο.

Υλικά:

4 φέτες μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένες στο ίδιο μέγεθος (περίπου 200 γραμμ. και 3 εκ. πάχους η καθεμιά)

3 φλιτζ. ζωμός κρέατος

8-10 φύλλα κόκκινο λάχανο

600 γραμμ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

8 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο

100 γραμμ. γλυκιά γραβιέρα, χοντροτριμμένη

1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί, αρετσίνωτο

2 κ.σ. κοφτές αλεύρι, διαλυμένο σε 1/2 φλιτζ. νερό

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Οδηγίες:

Με ένα πολύ μυτερό και κοφτερό μαχαίρι, κάντε στην κάθε φέτα κρέατος από μια βαθιά οριζόντια σχισμή, ώστε να μπορέσετε να τη γεμίσετε. Χτυπήστε τις φέτες με ένα γουδοχέρι ή τη λαβή ενός μαχαιριού για να μαλακώσουν. Βράστε το ζωμό και ζεματίστε το λάχανο. Ψιλοκόψτε το, αφαιρώντας τα σκληρά μέρη του (θα βγει περίπου 1 1/2 φλιτζ.). Σοτάρετε τα μανιτάρια σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέστε αλατοπίπερο και το σκόρδο. Ανακατέψτε τα μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους. Αφήστε στην άκρη το 1/3 από αυτά. Μόλις τα μανιτάρια κρυώσουν, ανακατέψτε τα με το λάχανο, το μπέικον και τη γραβιέρα, και γεμίστε τις σχισμές που ανοίξατε στο κρέας. Κλείστε το άνοιγμα με μια οδοντογλυφίδα. Βάλτε σε μια κατσαρόλα 1/2 φλιτζ. λάδι και, μόλις κάψει, σοτάρετε καλά το κρέας, εν ανάγκη δύο δύο τη φορά για να διατηρήσει το σχήμα του. Βάλτε όλο το κρέας στην κατσαρόλα και σβήστε το με το κρασί. Χαμηλώστε τη φωτιά προσθέστε το ζωμό στον οποίο είχατε ζεματίσει το λάχανο, αλατοπιπερώστε και αφήστε το να μαγειρευτεί για 45΄. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέστε τα μανιτάρια και το αλεύρι, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η σάλτσα να δέσει. Ξαναβάλτε μέσα το κρέας για να ζεσταθεί, μέχρι να το σερβίρετε.

empty alt

Φιλέτα με σάλτσα «σκοτεινό πάθος»

Με κρεμμύδια, μουστάρδα και γουόστερ σος, τα φιλέτα αποκτούν ονειρεμένη γεύση.
empty alt

Σαρδέλες με λευκό κρασί

Έχω μια σαρδέλα, την καθαρίζω και τη ψήνω με λευκό κρασί!
empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
empty alt

Πέρκα φιλέτο στο φούρνο με πατάτες

Η πέρκα βρήκε το νόημά της δίπλα σε πατάτες, ελίες και την κάπαρη.
empty alt

Ρύζι thai με 5 γεύσεις

Το ρύζι από την Ταϊλάνδη με το μοναδικό φυσικό άρωμα
empty alt

Χωριάτικη πίτα με πατάτα και σπανάκι

Μία πίτα που φέρνει κοντά τις αγαπημένες μας γεύσεις
empty alt

Κρέμα λεμονιού

Πανεύκολη και γρήγορη κρέμα λεμονιού που ταιριάζει παντού και μπορεί να συνοδεύσει τα γλυκά και τα φαγητά σας.
empty alt

Σάλτσα κέτσαπ

Καιρός να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κέτσαπ!

Back To Top