Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.

Υλικά:

300 γρ. ντομάτες

200 γρ. τοματίνια

1 κίτρινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

50 γρ. κάπαρη

50 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

100 γρ. κρουτόν

3 ραπανάκια

1 κρεμμύδι

150 γρ. αντσούγιες χωρίς αλάτι

Ελαιόλαδο

Αλάτι χοντρό

Μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Παίρνουμε τις αντσούγιες, τις καθαρίζουμε, τις κάνουμε φιλέτο και τις μαρινάρουμε σε ξύδι από κρασί για 12 ώρες. Κόβουμε τις ντομάτες σε πολύ μικρά κυβάκια, τα τοματίνια στη μέση, τις πιπεριές σε τετραγωνάκια και τις ελιές σε λεπτές φέτες. Κόβουμε σε ψιλές φέτες τα ραπανάκια και το κρεμμύδι. Στη συνέχεια ενώνουμε όλα τα υλικά και τελευταίες τις αντσούγιες. Αλατίζουμε με το χοντρό αλάτι, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.

empty alt

Μαγιονέζα από αβοκάντο

Πολύ νόστιμη μαγιονέζα. Απολαύστε την χωρίς τύψεις!
empty alt

Μελιτζανοσαλάτα

Αλλη μια επιλογή για τους λάτρεις της μελιτζάνας.
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Φιλέτο με πιπέρι πράσινο

Μια πρωτότυπη συνταγή με πιπέρια που δίνουν μια ιδιαίτερη σπιρτάδα στο κρέας.
empty alt

Λουκάνικα με μελιτζάνες

Ο πετυχημένος συνδυασμός κρέατος και λαχανικού σε αυτό το πιάτο
empty alt

Carpaccio ξιφία

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.
empty alt

Ριζότο primavera (ανοιξιάτικο)

Απρόσμενος συνδυασμός θαλασσινών και φρούτων προσφέρει μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Πικάντικη σάλτσα

Αβοκάντο, πεπόνι και γαρίδες είναι μερικά από τα υλικά που μπλέκονται ευχάριστα. 
Back To Top