Εύκολη   Μερίδες : 2   18.31-21.00  

Μπαλίτσες από βερίκοκο για παιχνίδια γεύσης.

Υλικά:

250 γραμμ. ξασπρισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα

250 γραμμ. βούτυρο

250 γραμμ. ζάχαρη

250 γραμμ. αλεύρι + έξτρα για αλεύρωμα

μαρμελάδα βερίκοκο

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ, κόψτε το βούτυρο σε κομματάκια και αφήστε το να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίξτε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το αλεύρι στο μπολ με το βούτυρο και ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο, συμπαγές μείγμα. Αλευρώστε τα χέρια σας, πλάστε μπαλίτσες από μείγμα και τοποθετήστε τις στη σειρά πάνω σε ένα ταψάκι στρωμένο με αλευρωμένη λαδόκολλα. Ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 15΄. Αφήστε τις να κρυώσουν. Αλείψτε τις μπαλίτσες στο κάτω μέρος τους που θα ίσιωσε με το ψήσιμο, με μαρμελάδα και ενώστε τις ανά δύο.

Ιδέα: Φτιάξτε σοκολατένιες μπουκίτσες προσθέτοντας στο αρχικό μείγμα 25 γραμμ. πικρό κακάο σε σκόνη.

empty alt

Ραμεκίν με λαχανικά

Εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο να φάτε κάτι ζεστό.
empty alt

Μικρές πίτσες με λουκάνικα και πατάτα

Απερίγραπτα τραγανά πιτσάκια με μοτσαρέλα και πατάτα. Μπορείτε αν θέλετε να δοκιμάσετε συνδυασμό και άλλων υλικών της αρεσκείας σας.
empty alt

Τονοσαλάτα

Τονοσαλάτα: γρήγορη αλλά νόστιμη σαλάτα για το τραπέζι σας.
empty alt

Ριζότο με σόγια

Το ρύζι κάνει την ανατροπή και συνδυάζεται αρμονικά με τη σόγια.
empty alt

Σουφλέ με τόνο και μπρόκολο

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι με αυτό το λαχανικό θα υποκύψουν σε αυτή την γεύση.
empty alt

Τυροκροκέτες

Η απόλυτα γευστική "συνάντηση" των αγαπημένων τυριών.
empty alt

Rigatoni με χταπόδι

Πέννες με χταπόδι, γευστικό και υπέροχα αρωματισμένο από το λευκό κρασί.
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.

Back To Top