Εύκολη   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Ξεχάστε τα βαρετά ρυζόγαλα!

Υλικά:

70 γρ. ρύζι σουπέ

1 στικ βανίλια

600 γρ. γάλα από σόγια ή χαμηλών λιπαρών

50 γρ. φρουκτόζη

Ζεστ από 1 πορτοκάλι

50 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα και τοσταρισμένα

1 κ.γ. νες καφέ σκόνη

1 κ.γ. κανέλα

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα 450 γρ. γάλα. Προσθέτουμε μέσα τη φρουκτόζη, την ψίχα από τη βανίλια, το ζεστ από το πορτοκάλι και την κανέλα. Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε ύστερα το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει ώσπου να πιει όλο το υγρό. Αφήνουμε να κρυώσει και περνάμε στο μίξερ προσθέτοντας το υπόλοιπο γάλα. Μόλις γίνει μια κρέμα προσθέτουμε τα φουντούκια και τον καφέ. Βάζουμε σε μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν τελείως. Γαρνίρουμε με λίγα φουντούκια που έχουμε κρατήσει στην άκρη και λίγη κανέλα.

empty alt

Ζελέ με φράουλες και σαντιγί

Τι γυρεύει η φράουλα μέσα σε μια θάλασσα από ζελέ: την απόλαυση! 
empty alt

Ριζότο alla milanese (κίτρινο)

Αυτό το ριζότο έχει ιδιαίτερη γεύση και μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας.
empty alt

Φιλέτο ψαριού με σάλτσα από ελιές

Η μαγεία της μαγειρικής βρίσκεται στο «πάντρεμα» ετερόκλιτων υλικών. 
empty alt

Ρύζι με θαλασσινά

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 
empty alt

Λαζάνια με μορταδέλα

Βάλτε τα λαζάνια στη κατσαρόλα και αφήστε τα να κάνουν τη μαγεία. 
empty alt

Pancakes με φρούτα του δάσους

Λαχταριστά pancakes για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Σαλάτα με όσπρια, μελιτζάνα και μπέικον

Τα όσπρια σε μια εναλλακτική εκδοχή γίνονται πιο ελκυστικά.
empty alt

Σοκολατένια μους

Εύκολη και γρήγορη σπιτική μους σοκολάτας για ένα τέλειο επιδόρπιο.

Back To Top