Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Φτιάξτε το για να δώσετε μία έξτρα γεύση στις σαλάτες σας, το ρύζι και τις σούπες.

Υλικά:

Για 100 γρ. gomasio χρειάζεται

  • 1 κουτάλι αλάτι
  • 7 κουταλιές σουσάμι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι τοστάρουμε το σουσάμι ελαφρά (να μην πικρίσει). Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε το αλάτι και μόλις έχει γίνει σαν πούδρα προσθέτουμε το σουσάμι και τα χτυπάμε μαζί μέχρι να γίνουν σαν πούδρα όχι πολύ ψιλή (να λαδώνει λίγο). Είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσουμε αμέσως. Μπορούμε να το κρατήσουμε κλειστό σε ένα βάζο στο ψυγείο για μία εβδομάδα το πολύ.

Το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε γεύση  στις σαλάτες, τα λαχανικά και το ρύζι.

empty alt

Μαγιονέζα από αβοκάντο

Πολύ νόστιμη μαγιονέζα. Απολαύστε την χωρίς τύψεις!
empty alt

Μπισκότα langues de chat

Τα γαλλικά μπισκοτάκια μπορούν να συνοδεύσουν το παγωτό σας ή και τον καφέ σας.
empty alt

Καλαμάρια γεμιστά

Καλαμαράκια που συνδυάζονται με αυγό και καταρρίπτουν το μύθο περί …ασυμβατότητας.
empty alt

Φιλέτα με σάλτσα «σκοτεινό πάθος»

Με κρεμμύδια, μουστάρδα και γουόστερ σος, τα φιλέτα αποκτούν ονειρεμένη γεύση.
empty alt

Πάπια με σάλτσα πορτοκάλι

Πάπια με πορτοκάλι..συνδυασμός που απογειώνει τη γεύση. Τολμήστε το!
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Ροφός φιλέτο με αρωματικά

Πείτε ναι στο ροφό και αφήστε τη γεύση του να σας ξελογιάσει. 
Back To Top