Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Απογειώστε τη γεύση ανακατεύοντας υλικά όλων των λογιών.

Υλικά:

1 κιλό αρακά βρασμένο

1 κ.γ. θυμάρι τριμμένο

1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα

12 μικρά καλαμαράκια πλυμένα και καθαρισμένα

1 πράσα λεπτοκομμένη

1 ποτήρι λευκό κρασί

4 καρότα μέτρια τριμμένα

80 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Ζεστ από 1 λεμόνι

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ και το θυμάρι. Προσθέτουμε τον αρακά, αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά, ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και περνάμε στο μπλέντερ. Έτσι έχουμε μια σάλτσα πράσινη. Σε μία κατσαρόλα με λόγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε την πράσα, ρίχνουμε τα καλαμαράκια ολόκληρα και τα μαγειρεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί, καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα καρότα μαζί με τις ελιές και το σκόρδο και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Αρωματίζουμε μετά με το ζεστ από το λεμόνι και το μαϊντανό. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα καλαμάρια μας και σερβίρουμε με την πράσινη σάλτσα.

empty alt

Λουκάνικα με μανιτάρια

Μαγειρέψτε τόσο απλά τα λουκάνικα μαζί με τα μανιτάρια και όλοι θα θυμούνται το υπέροχο πιάτο σας!
empty alt

Pasta με 4 τυριά

Η πλούσια γεύση των τυριών σε ένα ξεχωριστό συνδυασμό.
empty alt

Φιλετάκια από μπακαλιάρο με σπανάκι

Το δυναμωτικό σπανάκι συναντά τον θρεπτικό μπακαλιάρο και δημιουργούν μια γαστριμαργική μαγεία. 
empty alt

Pesto με καρυδόψιχα

Δοκιμάστε ένα ακόμη πιο γευστικό pesto για να απολαύσετε τα μακαρόνια σας. 
empty alt

Γαρίδες σαγανάκι

Το θαλασσινό αυτό δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσει.
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Linguine με πορτοκάλι

Το άρωμα του πορτοκαλιού θα δώσει μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση στα ζυμαρικά σας.
empty alt

Πράσινη σαλάτα με μύδια και σκορδαλιά

Φίνα γεύση στην σαλάτα με τα μύδια και την σπιρτάδα της σκορδαλιάς.
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top