Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Απογειώστε τη γεύση ανακατεύοντας υλικά όλων των λογιών.

Υλικά:

1 κιλό αρακά βρασμένο

1 κ.γ. θυμάρι τριμμένο

1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα

12 μικρά καλαμαράκια πλυμένα και καθαρισμένα

1 πράσα λεπτοκομμένη

1 ποτήρι λευκό κρασί

4 καρότα μέτρια τριμμένα

80 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Ζεστ από 1 λεμόνι

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ και το θυμάρι. Προσθέτουμε τον αρακά, αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά, ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και περνάμε στο μπλέντερ. Έτσι έχουμε μια σάλτσα πράσινη. Σε μία κατσαρόλα με λόγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε την πράσα, ρίχνουμε τα καλαμαράκια ολόκληρα και τα μαγειρεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί, καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα καρότα μαζί με τις ελιές και το σκόρδο και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Αρωματίζουμε μετά με το ζεστ από το λεμόνι και το μαϊντανό. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα καλαμάρια μας και σερβίρουμε με την πράσινη σάλτσα.

empty alt

Μπουκίτσες από ρεβίθια και κουκουνάρι

Το θρεπτικό ρεβύθι συναντά τα κουκουνάρια, το κεφαλοτύρι και το αυγό.
empty alt

Σούπα με σπαράγγια

Γευτείτε τα σπαράγγια έτσι όπως δεν το έχετε τολμήσει ποτέ.
empty alt

Κρέμα από σοκολάτα

Κρέμα από σοκολάτα και αμύγδαλο που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.
empty alt

Ριζότο primavera (ανοιξιάτικο)

Απρόσμενος συνδυασμός θαλασσινών και φρούτων προσφέρει μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Pesto ρόκας

Διαφορετικό πέστο για να συνοδεύσει τα ζυμαρικά της αρεσκεία σας.
empty alt

Σπαράγγια mon amour

Ποτέ άλλοτε το σπαράγγι δεν ένιωσε τόσο οικεία σε ένα πιάτο!
empty alt

Μπισκότα με μπαχαρικά

Κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο συνυπάρχουν σε ένα τραγανό σνακ.
empty alt

Pizza muffins

Επιλέξτε να κάνετε τη διαφορά στα muffin με γεύση pizza
Back To Top