Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα με πλούσια και ξεχωριστή γεύση.

Υλικά:

½ κότα κομμένη σε μέτρια κομμάτια μαζί με τα πόδια χωρίς τα νύχια

1 κρεμμύδι

1 καρότο

2 πράσα

1 κ.σ. άσπρο κρασί

4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας

4 σκελίδες σκόρδο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

250 γρ. φιδέ

αλάτι

πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε για λίγο την κότα μαζί με τα ποδαράκια. Αλατίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, το κρασί, τη ντομάτα και τα σκόρδα. Σκεπάζουμε με νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμη και αφήνουμε να βράσει για 90 λεπτά σε χαμηλή φωτιά έως ότου το κόκκαλο να ξεκολλάει από το κρέας. Δέκα λεπτά προτού βγάλουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το φιδέ και σερβίρουμε τη σούπα πολύ ζεστή.

empty alt

Fusilli με πράσινη σάλτσα από ανθότυρο και αρακά

Συνοδέψτε τα fusili με τα πιο νόστιμα υλικά: ανθότυρο, τοματίνια, κεφαλοτύρι...
empty alt

Λαζάνια με μπεσαμέλ

Σε αυτά τα λαζάνια κανείς δεν μπορεί ν΄αντισταθεί και φυσικά γίνονται εύκολα και... εξαφανίζονται εξίσου εύκολα.
empty alt

Spaghettoni με funghi porcini

Τα μανιτάρια θα εκτοξεύσουν τη γεύση σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Μπανάνα bread

Ένα γλυκό για μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Σουπιές alla marinara

Το πιάτο με το νόστιμο θαλασσινό σε μια ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Κρέμα από σοκολάτα

Κρέμα από σοκολάτα και αμύγδαλο που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.
empty alt

Σαλάτα με ζυμαρικά

Ενα πιάτο που μπορεί να λειτουργήσει ως σαλάτα αλλά και ώς κυρίως.
empty alt

Σαλάτα μελιτζάνας

Μια διαφορετική πρόταση για το δημοφιλές λαχανικό που μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό ορεκτικό.
Back To Top