Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ένα επιδόρπιο με καταγωγή από τη Σικελία, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλη γέμιση της αρεσκείας μας. 

Υλικά:

250γρ. τυρί ricotta

250 γρ. ζύμη για τάρτες

100 γρ. μαύρη σοκολάτα

70 γρ. φουντούκια

2 κ.σ. λικέρ Grand Marnier

25 γρ. ζάχαρη

Ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:

Ανοίγουμε τη ζύμη και την κόβουμε σε 8 λωρίδες 9Χ12εκ. Τυλίγουμε κάθε λωρίδα χρησιμοποιώντας μεταλλικούς κυλίνδρους και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Χοντροκόβουμε τα φουντούκια και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τη σοκολάτα, το τυρί, τη ζάχαρη και το λικέρ. Αφού ψήσουμε τη ζύμη, αφαιρούμε τους μεταλλικούς κυλίνδρους και αφήνουμε τα κανόλι να κρυώσουν ελαφρώς. Τα γεμίζουμε ύστερα με την κρέμα που ετοιμάσαμε και τα πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

empty alt

Ταλιατέλες με σοκολάτα

Ταλιατέλες διαφορετικές αλλά απλές με λίγα υλικά και πολύ νόστιμες.
empty alt

Σαλάτα με πεπόνι και μοτσαρέλα

Η απόλυτη αρμονία τυριού, αλλαντικού και φρούτου σε μια σαλάτα.
empty alt

Κρέπες με κρέμα από αχλάδι, κανέλα και πορτοκάλι

Ανοίξτε το μάτι της κουζίνας και ρίξτε στο τηγάνι τα υλικά για την κρέπα.
empty alt

Κέικ

Αυτό το γλυκό έχει πολλές παραλλαγές αλλά ας μην ξεχνάμε τη βασική του.
empty alt

Spaghetti με αβοκάντο και γαρίδες

Το αβοκάντο δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το ζυμαρικό που συνδυάζεται με γαρίδες.
empty alt

Σολομός μαριναρισμένος στο φούρνο

Εντυπωσιακό και διαφορετικό πιάτο με υπέροχη γεύση.
empty alt

Σαλάτα με φρούτα

Εντυπωσίασε στο γεύμα σου κλείνοντας με μία υπέροχη και ταυτόχρονα θρεπτική σαλάτα με φρούτα.
empty alt

Σοκολατάκια ωμά

Πεντανόστιμα σοκολατάκια για να καλύψεις πανεύκολα στιγμές υπογλυκαιμίας...
Back To Top