Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ξεφύγετε από τα κλασικά μπέργκερ και δοκιμάστε τα μπέργκερ από φακές, είναι σούπερ!

Υλικά:

200 γρ. πράσινες φακές

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοκομμένο

Ζωμό λαχανικών όσο χρειάζεται

2-3 φύλλα φασκόμηλο

Φρυγανιά τριμμένη

1 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Ψωμάκια για burger

Σάλτσα για τα burger

1 κεσεδάκι γιαούρτι

4 κ.γ. ελαιόλαδο

1 φακελάκι σαφράν

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τις φακές. Σκεπάζουμε με ζωμό λαχανικών, προσθέτουμε το φασκόμηλο και αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να λιώσουν οι φακές. Αφήνουμε όλο το ζωμό να εξατμιστεί μέχρι να έχουμε ένα μείγμα πηχτό. Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό και τόσο φρυγανιά μέχρι να αποκτήσει υφή που να μπορούμε να πλάσουμε το burger. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα στα ψωμάκια.

Για τη σάλτσα: Λιώνουμε το σαφράν μέσα στο γιαούρτι και ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε με τα παραπάνω burger.

empty alt

Pasta με pesto vegan

Ένα εύκολο και γρήγορο pesto για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας.
empty alt

Αντσούγιες μαριναρισμένες σε κρούστα ψωμιού

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.
empty alt

Τσιπούρα σε κρούστα από αλάτι

Τσιπούρα ψημένη μέσα στο αλάτι, απλό αλλά κυρίως εντυπωσιακό!
empty alt

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

Είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή της πιο διάσημης μακαρονάδας.
empty alt

Τράιφλ με μπράουνις

Ένα επιδόρπιο πανεύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο.
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Mug cake αλμυρό με γεύση πίτσας

Γίνεται κέικ μέσα σε φλιντζάνια; Φυσικά ιδού η ευκαιρία.
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
Back To Top