Μέτρια   Μερίδες : 2   15.01-18.30  

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γεύση μια "ενισχυμένης" με κρέμα γάλακτος καρμπονάρα.

Υλικά

350 γρ. spaghetti Barilla

150 γρ. guanciale (μπέικον ή παντσέτα καπνιστή)

100 γρ. πεκορίνο τριμμένο (ή 50 γρ. πεκορίνο και 50 γρ. παρμεζάνα)

3 κρόκους αυγών

1 αυγό ολόκληρο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

150 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Οδηγίες

Παίρνουμε το μπέικον και το κόβουμε τετραγωνάκια. Το βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το τσιγαρίζουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνει διάφανο. Ξεχωριστά σε ένα μπολάκι βάζουμε το αυγό, ολόκληρο, τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το τυρί, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με το μπέικον. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε και το μείγμα από το μπολ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Σαρλότ με φράουλες

Μπορεί να μην είναι τόσο εύκολη αλλά είναι σίγουρα εντυπωσιακή και στην εμφάνιση και στη γεύση.
empty alt

Spaghetti με αντζούγια, ελιές και ντοματίνια κονφί

Μία μακαρονάδα που θα σας εκπλήξει με τη γεύση και τη νοστιμιά της.
empty alt

Μπουτάκια κοτόπουλο με σκόρδο και λεμόνι

Αρωματικό εύγεστο πιάτο που πρωταγωνιστεί το κορόπουλο.
empty alt

Κεφτεδάκια από χοιρινό και μήλο

Ένας τολμηρός συνδυασμός που σας βγάζει γευστικά κερδισμένους.
empty alt

Γαρίδες με πολύχρωμες πιπεριές

Το αγαπημένο θαλασσινό σε γευστική και χρωματική αρμονία με τις πιπεριές.
empty alt

Κρεμ μπρουλέ

Το δημοφιλές γλυκό που πάντα εντυπωσιάζει
empty alt

Σαλάτα με ζυμαρικά

Ενα πιάτο που μπορεί να λειτουργήσει ως σαλάτα αλλά και ώς κυρίως.
empty alt

Ζελέ με φράουλες και σαντιγί

Τι γυρεύει η φράουλα μέσα σε μια θάλασσα από ζελέ: την απόλαυση! 
Back To Top