Μέτρια   Μερίδες : 2   15.01-18.30  

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γεύση μια "ενισχυμένης" με κρέμα γάλακτος καρμπονάρα.

Υλικά

350 γρ. spaghetti Barilla

150 γρ. guanciale (μπέικον ή παντσέτα καπνιστή)

100 γρ. πεκορίνο τριμμένο (ή 50 γρ. πεκορίνο και 50 γρ. παρμεζάνα)

3 κρόκους αυγών

1 αυγό ολόκληρο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

150 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Οδηγίες

Παίρνουμε το μπέικον και το κόβουμε τετραγωνάκια. Το βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το τσιγαρίζουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνει διάφανο. Ξεχωριστά σε ένα μπολάκι βάζουμε το αυγό, ολόκληρο, τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το τυρί, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με το μπέικον. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε και το μείγμα από το μπολ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Κενέλ από τυρί quark και σάλτσα από φρούτα

Δε χρειάζεται να επισκεφτείτε το δάσος, υπάρχουν στο ψυγείο σας οπότε αξιοποιήστε τα.
empty alt

Crumble Brownie

Απολαυστικά brownies που θα θέλετε να τα φτιάχνετε συνέχεια
empty alt

Σάλτσα μπάρμπεκιου

Μία πανεύκολη και γεμάτη γεύση barbeque sauce που θα κάνει το κρέας σας εξαιρετικά νόστιμο. 
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Muffin με λεμόνι χωρίς ζάχαρη

Λαχταριστά όπως φαίνονται και στη φωτογραφία.
empty alt

Σαρδέλες με λευκό κρασί

Έχω μια σαρδέλα, την καθαρίζω και τη ψήνω με λευκό κρασί!
empty alt

Σαλάτα με λαχανικά και καλαμπόκι

Αναμείξτε σε ένα βαθύ πιάτο τα πιο φρέσκα υλικά από το μποστάνι.
empty alt

Κέικ

Αυτό το γλυκό έχει πολλές παραλλαγές αλλά ας μην ξεχνάμε τη βασική του.

Back To Top