Μέτρια   Μερίδες : 10   15.01-18.30  

Αρωματικό κέικ, τέλειο για το πρωινό σας.

Υλικά:

320 γρ. αλεύρι

160 γρ. ζάχαρη

120 γρ. καλαμποκέλαιο

375 γρ. χυμό μανταρίνι (περίπου 15 μανταρίνια)

Ζεστ από 8 μανταρίνια

16 γρ. μπέκιν πάουντερ

Για το γλάσο

120 γρ. ζάχαρη άχνη

3 κ.γ. χυμό μανταρίνι

Λίγες φέτες μανταρίνι

Οδηγίες:

Βάζουμε το ζεστ από τα μανταρίνια μέσα στο χυμό από τα μανταρίνια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέκιν που έχουμε κοσκινίσει και τη ζάχαρη. Μέσα σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας με το φουέ το χυμό και το ζεστ από τα μανταρίνια. Τέλος προσθέτουμε και το καλαμποκέλαιο και δουλεύουμε πολύ καλά με το φουέ. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε μία φόρμα για τούρτα 24Χ25. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σε ένα μπολάκι κάνουμε το γλάσο ανακατεύοντας τη ζάχαρη άχνη και το χυμό. Πρέπει το γλάσο μας να είναι λίγο πηχτό, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη ακόμα άχνη. Ρίχνουμε το γλάσο από πάνω και γαρνίρουμε με τις φέτες μανταρινιού.

empty alt

Σουβλάκια από σεϊτάν

Είστε vegan; Τα σουβλάκια από σεϊτάν θα γίνουν το αγαπημένο σας ορεκτικό!
empty alt

Λαζάνια με μανιτάρια

Βάλτε τα μανιτάρια ανάμεσα σε λαζάνια και εντυπωσιάστε. 
empty alt

Πάπια με σάλτσα πορτοκάλι

Πάπια με πορτοκάλι..συνδυασμός που απογειώνει τη γεύση. Τολμήστε το!
empty alt

Κολοκυθόσουπα

Λαχταριστή και κρεμώδης κολοκυθόσουπα ιδανική για το χειμώνα
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
empty alt

Παθιασμένες μπουκίτσες με σολομό

Το πάθος ανοίγει με την όρεξη...
empty alt

Σαρδέλα γεμιστή

Οι ταπεινές σαρδέλες σε μια υπέροχη συνταγή για ένα ωραίο ορεκτικό.
empty alt

Τιμπάλ μελιτζάνας

Εντυπωσιακό τόσο από την εμφάνιση όσο και από τη γεύση.
Back To Top