Μέτρια   Μερίδες : 10   15.01-18.30  

Αρωματικό κέικ, τέλειο για το πρωινό σας.

Υλικά:

320 γρ. αλεύρι

160 γρ. ζάχαρη

120 γρ. καλαμποκέλαιο

375 γρ. χυμό μανταρίνι (περίπου 15 μανταρίνια)

Ζεστ από 8 μανταρίνια

16 γρ. μπέκιν πάουντερ

Για το γλάσο

120 γρ. ζάχαρη άχνη

3 κ.γ. χυμό μανταρίνι

Λίγες φέτες μανταρίνι

Οδηγίες:

Βάζουμε το ζεστ από τα μανταρίνια μέσα στο χυμό από τα μανταρίνια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέκιν που έχουμε κοσκινίσει και τη ζάχαρη. Μέσα σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας με το φουέ το χυμό και το ζεστ από τα μανταρίνια. Τέλος προσθέτουμε και το καλαμποκέλαιο και δουλεύουμε πολύ καλά με το φουέ. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε μία φόρμα για τούρτα 24Χ25. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σε ένα μπολάκι κάνουμε το γλάσο ανακατεύοντας τη ζάχαρη άχνη και το χυμό. Πρέπει το γλάσο μας να είναι λίγο πηχτό, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη ακόμα άχνη. Ρίχνουμε το γλάσο από πάνω και γαρνίρουμε με τις φέτες μανταρινιού.

empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με ακτινίδια και πορτοκάλια

Μια αναπάντεχη συνάντηση με happy end. 
empty alt

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα gluten free

Πανεύκολα μπισκότα χωρίς γλουτένη που μπορείτε να φτιάξετε τα Χριστούγεννα και όχι μόνο...
empty alt

Μοσχαράκι γάλακτος με κρέμα από μπρόκολο

Συνδυάζει τα θρεπτικά στοιχεία του μπρόκολο με την υπέροχη γεύση του κρέατος. 
empty alt

Πορτοκαλόπιτα

Αυτό το γλυκό υπάρχει σε πολλές παραλλαγές, αλλά παραμένει το ίδιο αγαπημένο.
empty alt

Πέννες με ραγού μοσχαράκι και μελιτζάνες

Ένα ολοκληρωμένο γεύμα με απλά υλικά από τη κουζίνα σας. 
empty alt

Κέικ

Αυτό το γλυκό έχει πολλές παραλλαγές αλλά ας μην ξεχνάμε τη βασική του.
empty alt

Carpaccio κρέατος

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.
empty alt

Pasta Frolla

Κλασικό ιταλικό γλυκό τέλειο για πρωινό ή απογευματινό καφέ.
Back To Top