Μέτρια   Μερίδες : 10   15.01-18.30  

Αρωματικό κέικ, τέλειο για το πρωινό σας.

Υλικά:

320 γρ. αλεύρι

160 γρ. ζάχαρη

120 γρ. καλαμποκέλαιο

375 γρ. χυμό μανταρίνι (περίπου 15 μανταρίνια)

Ζεστ από 8 μανταρίνια

16 γρ. μπέκιν πάουντερ

Για το γλάσο

120 γρ. ζάχαρη άχνη

3 κ.γ. χυμό μανταρίνι

Λίγες φέτες μανταρίνι

Οδηγίες:

Βάζουμε το ζεστ από τα μανταρίνια μέσα στο χυμό από τα μανταρίνια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέκιν που έχουμε κοσκινίσει και τη ζάχαρη. Μέσα σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας με το φουέ το χυμό και το ζεστ από τα μανταρίνια. Τέλος προσθέτουμε και το καλαμποκέλαιο και δουλεύουμε πολύ καλά με το φουέ. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε μία φόρμα για τούρτα 24Χ25. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σε ένα μπολάκι κάνουμε το γλάσο ανακατεύοντας τη ζάχαρη άχνη και το χυμό. Πρέπει το γλάσο μας να είναι λίγο πηχτό, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη ακόμα άχνη. Ρίχνουμε το γλάσο από πάνω και γαρνίρουμε με τις φέτες μανταρινιού.

empty alt

Ριζότο με φράουλες

Τα ετερόνυμα έλκονται και στο πιάτο!
empty alt

Κοτόπουλο με αμύγδαλα

Ένα γρήγορο ασιατικό πιάτο που θα εντυπωσιάσει...
empty alt

Κοτόπιτα

Ενα ωραίο και γευστικό πιάτο για όλες τις ώρες.
empty alt

Σοκολατάκια ωμά

Πεντανόστιμα σοκολατάκια για να καλύψεις πανεύκολα στιγμές υπογλυκαιμίας...
empty alt

Πουτίγκα με γάλα αμυγδάλου και passion fruits

Φρούτα του πάθους σε μια πουτίγκα με πολύ...πάθος και αληθινή γεύση.
empty alt

Βελουτέ με πατάτα, μανιτάρια και φουντούκι

Μία πρωτότυπη και πεντανόστιμη βελουτέ.
empty alt

Μπισκότα του καουμπόη

Αμερικάνικη συνταγή για μπισκότα χωρίς πολλές θερμίδες με σταφίδα, καρύδι και σοκολάτα
empty alt

Μους με mascarpone καφέ και κακάο

Λαχταριστή και φρέσκια μους με mascarpone, καφέ και τρίμματα από κακάο.
Back To Top