Εύκολη   Μερίδες : 8   18.31-21.00  

Αυτό το γλυκό έχει πολλές παραλλαγές αλλά ας μην ξεχνάμε τη βασική του.

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο

250 γρ. ζάχαρη

250 γρ. αλεύρι μαλακό

4 αυγά

1 ποτηράκι κονιάκ

200 γρ. σταφίδα σουλτανίνα (την πλένουμε με χλιαρό νερό, τη στεγνώνουμε καλά και την περνάμε από το αλεύρι)

Οδηγίες:

Χτυπάμε το βούτυρο καλά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε καλά -Συνολικά γύρω στα 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, αφήνοντας λίγο χρόνο ώστε να απορροφάται. Ακολούθως, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το οποίο έχουμε περάσει από σίτα και στο τέλος το κονιάκ. Προσθέτουμε και τις σταφίδες, ανακατεύουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σε μία φόρμα που έχουμε πριν βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

empty alt

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Σαλάτα με την γευστική αρμονία από το μέλι και το τυρί.
empty alt

Κεφτεδάκια από χοιρινό και μήλο

Ένας τολμηρός συνδυασμός που σας βγάζει γευστικά κερδισμένους.
empty alt

Σαλάτα από σολομό

Μια σαλάτα που μυρίζει θάλασσα.
empty alt

Ραμεκίν με λαχανικά

Εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο να φάτε κάτι ζεστό.
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Ψωμάκια με κουρκουμά και δεντρολίβανο

Ψωμάκια με πρωτότυπα υλικά και ακόμα πιο πρωτότυπη γεύση.
empty alt

Τοστ vegan

Ένα τοστ που μπορεί να σας συνοδεύσει όλες τις ώρες. εξαιρετική επιλογή για περίοδο νηστείας.
empty alt

Salsa Royal

Μία βάση από salsa royal που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να γκρατινάρετε τα φαγητά και τα γλυκά σας.
Back To Top