Εύκολη   Μερίδες : 8   18.31-21.00  

Αυτό το γλυκό έχει πολλές παραλλαγές αλλά ας μην ξεχνάμε τη βασική του.

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο

250 γρ. ζάχαρη

250 γρ. αλεύρι μαλακό

4 αυγά

1 ποτηράκι κονιάκ

200 γρ. σταφίδα σουλτανίνα (την πλένουμε με χλιαρό νερό, τη στεγνώνουμε καλά και την περνάμε από το αλεύρι)

Οδηγίες:

Χτυπάμε το βούτυρο καλά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε καλά -Συνολικά γύρω στα 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, αφήνοντας λίγο χρόνο ώστε να απορροφάται. Ακολούθως, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το οποίο έχουμε περάσει από σίτα και στο τέλος το κονιάκ. Προσθέτουμε και τις σταφίδες, ανακατεύουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σε μία φόρμα που έχουμε πριν βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

empty alt

Pasta με pesto vegan

Ένα εύκολο και γρήγορο pesto για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας.
empty alt

Αντσούγιες μαριναρισμένες σε κρούστα ψωμιού

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.
empty alt

Τσιπούρα σε κρούστα από αλάτι

Τσιπούρα ψημένη μέσα στο αλάτι, απλό αλλά κυρίως εντυπωσιακό!
empty alt

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

Είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή της πιο διάσημης μακαρονάδας.
empty alt

Τράιφλ με μπράουνις

Ένα επιδόρπιο πανεύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο.
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Mug cake αλμυρό με γεύση πίτσας

Γίνεται κέικ μέσα σε φλιντζάνια; Φυσικά ιδού η ευκαιρία.
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
Back To Top