Εύκολη   Μερίδες : 8   18.31-21.00  

Αυτό το γλυκό έχει πολλές παραλλαγές αλλά ας μην ξεχνάμε τη βασική του.

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο

250 γρ. ζάχαρη

250 γρ. αλεύρι μαλακό

4 αυγά

1 ποτηράκι κονιάκ

200 γρ. σταφίδα σουλτανίνα (την πλένουμε με χλιαρό νερό, τη στεγνώνουμε καλά και την περνάμε από το αλεύρι)

Οδηγίες:

Χτυπάμε το βούτυρο καλά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε καλά -Συνολικά γύρω στα 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, αφήνοντας λίγο χρόνο ώστε να απορροφάται. Ακολούθως, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το οποίο έχουμε περάσει από σίτα και στο τέλος το κονιάκ. Προσθέτουμε και τις σταφίδες, ανακατεύουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σε μία φόρμα που έχουμε πριν βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

empty alt

Κρέπες με κρέμα αμυγδάλου

Κρέπες γεμιστές με κρέμα αμυγδάλου και καραμέλα για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα...
empty alt

Ρολά από μοσχαράκι γάλακτος με μελιτζάνα

Τυλίξτε σε ρολά το κρέας και κλείστε μέσα τους μια ποικιλία μυρωδικών.
empty alt

Χειμωνιάτικη καπονάτα

Χειμωνιάτικη σαλάτα που ευωδιάζει και χορταίνει.
empty alt

Crumble από μήλο

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 
empty alt

Φιλετάκια από μπακαλιάρο με σπανάκι

Το δυναμωτικό σπανάκι συναντά τον θρεπτικό μπακαλιάρο και δημιουργούν μια γαστριμαργική μαγεία. 
empty alt

Κεφτεδάκια με pesto

Αφράτα κεφτεδάκια με μοναδικό άρωμα pesto.
empty alt

Σάλτσα καυτερή

Ιδανική για εσάς που λατρεύετε τις πικάντικες γεύσεις.
empty alt

Γαριδοπίλαφο

Οι γαρίδες μαζί με το κάρυ και το ρύζι συνδυάζονται μοναδικά.
Back To Top