Εύκολη   Μερίδες : 2   10.01-12.30  

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.

Υλικά:

1 αυγό

1/3 φλιτζ. γάλα

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κοφτή κ.γ. ζάχαρη άχνη

Αλάτι, ίσα στη μύτη ενός μικρού κουταλιού

Αλεύρι

Λάδι για τηγάνισμα

Μέλι, χοντροκομμένα καρύδια, σουσάμι, κανέλα για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Χτυπήστε όλα μαζί τα υλικά χωρίς το αλεύρι. Προσθέσετε όσο αλεύρι χρειαστεί (λιγότερο από 1 φλ.) για να γίνει ένας χυλός όχι πολύ σφιχτός ούτε αραιός. Ζεστάνετε καλά το λάδι και ρίξτε κουταλιές από το χυλό μέσα. Οι τηγανίτες είναι έτοιμες μόλις έρθουν ροδισμένες στην επιφάνεια. Σερβίρετε τις τηγανίτες μελωμένες και πασπαλισμένες με καρύδια, κανέλα και σουσάμι. Τρώγονται ζεστές – θαυμάσιες για χειμωνιάτικες στιγμές…

empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
empty alt

Ριζότο alla parmezana

Αυτή η συνταγή είναι η βάση για όλα τα ριζότο.
empty alt

Spaghetti με χταπόδι στο φούρνο

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.
empty alt

Μαγιονέζα από αβοκάντο

Πολύ νόστιμη μαγιονέζα. Απολαύστε την χωρίς τύψεις!
empty alt

Spaghetti με καπνιστό ψάρι

Τρία διαφορετικά καπνιστά ψάρια για ένα ιδιαίτερο πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Ριζότο με φράουλες και γαρίδες

Η γεύση της άνοιξης σε ένα ριζότο γεμάτο χρώμα και άρωμα.
empty alt

Παστίτσιο με κοτόπουλο

Ελαφρύ και αλλιώτικο παστίτσιο με κοτόπουλο.
empty alt

Carpaccio από μοσχάρι με αντίδι και κατίκι Δομοκού

Σοτάρουμε το κρεμμύδι... η αρχή για μια θεσπέσια συνταγή.
Back To Top